Kontserni tütarettevõtete struktuuri korrastamine (Läti, Eesti)

ASi Merko Ehitus kontserni struktuuri ülevaatuse tulemusel otsustati algatada Lätis ühisettevõtte PS „Merko Infra Remus Elektro“ lõpetamine, tulenevalt selles äriühingus sisulise tegevuse puudumisest.
Samaaegselt otsustati asutada Eestis 100% kontsernile kuuluvana üks korteriarenduse valdkonna tütarühing ja üks ehitusvaldkonna tütarühing.

Teates esitatud lõpetamise ja asutamiste mõju ASi Merko Ehitus tegevusele on ebaoluline, samuti ei ole need tehingud käsitletavad tehingutena seotud isikutega NASDAQ OMX Tallinn AS-i poolt korraldatava väärtpaberibörsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. ASi Merko Ehitus juhatuse ja nõukogu liikmetel puuduvad majanduslikud huvid seoses tehingutega.

Urmas Somelar
Finantsüksuse juht
AS Merko Ehitus
Telefon: +372 650 1250
E-post: urmas.somelar@merko.ee

AS Merko Ehitus (group.merko.ee) kontserni ettevõtted arendavad kinnisvara ning ehitavad hooneid ja infrastruktuuri. Loome paremat elukeskkonda ja ehitame tulevikku. Tegutseme Eestis, Lätis, Leedus ja Norras. 2022. aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 661 inimesele ning ettevõtte 2022. aasta müügitulu oli 410 miljonit eurot.