Testfordon i Spanien allvarligt skadat


Clean Motion har idag 13:45 fått information om att det uppstått en brand i företagets testfordon på IDIADA i Spaneien. VD, Göran Folkesson är på väg till Spanien för att inspektera fordonet och föra en dialog om utredningsprocessen.

Göran Folkesson, VD, kommenterar: ”Det här är djupt olyckligt, och av yttersta prioritet att vi så snabbt som möjligt kan reda ut händelseförloppet och vad som gått fel. Men det är också viktigt att vi går noggrant till väga så att vi kan dra rätt slutsatser. Parallellt tittar vi också på hur snabbt vi kan få ner ett nytt fordon för att slutföra testerna för EU-typgodkännandet.”

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson
VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran.folkesson@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-07-06 kl. 14:35 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: https://www.cleanmotion.se/.