Bavarian Nordic modtager ordre på produktion af koppe- og mpoxvacciner til værdi af USD 120 mio. fra den amerikanske regering


  • Kontrakten understøtter produktion af ny råvaccine til delvis genopfyldning af lageret, der blev anvendt i forbindelse med mpox-udbruddet i 2022
  • Sigter mod at styrke USA’s langsigtede oplagring af koppevacciner
  • Selskabet opjusterer sine finansielle forventninger til 2023

KØBENHAVN, Danmark, 3. august 2023 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), en del af Administration for Strategic Preparedness and Response ved U.S. Department of Health and Human Services, har tildelt selskabet en ny kontrakt til værdi af USD 120 mio., overvejende til produktion af ny råvaccine til koppe- og mpoxvacciner.

Råvaccinen, der udgør USD 96 mio. af kontraktens værdi, vil blive produceret og faktureret i 2023, og vil kun delvist genopfylde lageret, der blev anvendt til produktionen af vacciner i forbindelse med mpox-udbruddet i 2022. I løbet af 2022 og 2023 er der produceret næsten 5,5 mio. doser af vaccinen til den amerikanske regering og en genopfyldning af lageret af råvaccine er nødvendig for at kunne opfylde selskabets langsigtede forpligtelser om levering af en frysetørret udgave af vaccinen til USA’s koppevaccineberedskab.

Bavarian Nordic vil desuden producere og levere yderligere færdige doser i den flydende-frosne udgave af vaccinen i 2023 til en værdi af USD 3 mio.

Aftalen rummer også andre ydelser til en værdi af i alt USD 21 mio., der hovedsageligt vil blive indtægtsført i 2024 og 2025.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: “Den amerikanske regerings fremsynethed gjorde os sidste år i stand til hurtigt at reagere på det globale mpox-udbrud ved at konvertere allerede produceret råvaccine til færdige vacciner. Sammen med vores amerikanske produktionspartner har vi afsluttet produktionen af alle doser bestilt af den amerikanske regering under udbruddet. Det er dog vigtigt at fastholde beredskabet til fremtidige sundhedskriser, og denne nye kontrakt vil muliggøre leverancer af en frysetørret udgave af vaccinen i henhold til den kontrakt, vi blev tildelt af den amerikanske regering i 2017, som har til formål at styrke landets beredskab mod kopper.”

Som følge af den nye ordre fra BARDA kombineret med andre mindre mpox-vaccineordrer, der er indgået for nylig, forventede besparelser som følge af RSV-programmets ophør samt inklusive effekten af opkøbet af rejsevaccineporteføljen fra Emergent BioSolutions, opjusterer Bavarian Nordic forventningerne til det økonomiske resultat for 2023. Omsætningen forventes nu at blive ca. DKK 6.900 mio. (tidligere ca. DKK 6.000 mio.) og EBITDA forventes nu at blive ca. DKK 2.300 mio. (tidligere ca. DKK 2.200 mio. Omsætningen fra de tilkøbte vacciner er kun medregnet fra datoen for transaktionens gennemførelse (medio maj) og forventes at udgøre ca. DKK 165 mio. Den opkøbte forretning vil bidrage negativt med ca. DKK 375 mio. til EBITDA, hvilket hovedsageligt vedrører fase 3-udviklingen af chikungunya-vaccinen samt engangsomkostninger forbundet med integrationen.

Om vores kontrakter med den amerikanske regering
Bavarian Nordic har samarbejdet med den amerikanske regering siden 2003 om udvikling, produktion og levering af en ikke-replikerende koppevaccine med henblik på at sikre, at alle befolkningsgrupper kan beskyttes mod kopper, herunder også personer med et svækket immunforsvar, der er i høj risiko for alvorlige bivirkninger fra de traditionelle koppevacciner, der baserer sig på replikerende vacciniavirus. Selskabet har leveret i alt næsten 30 mio. doser af den flydende-frosne udgave af vaccinen til de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvoraf størstedelen er blevet leveret – og er nu udløbet - under reglerne for nødanvendelse, inden vaccinen blev godkendt i 2019 af FDA, hvor den samtidig blev godkendt mod mpox, som den eneste vaccine, der har opnået denne godkendelse til dato.

BARDA har støttet udviklingen af en frysetørret udgave af vaccinen med længere holdbarhed, som skal erstatte det nuværende lager. I 2017 tildelte de Bavarian Nordic en 10-årig kontrakt på levering af frysetørrede vacciner. Under denne kontrakt har selskabet produceret råvaccine svarende til ca. 13 mio. færdige doser, der vil blive påfyldt og leveret fra 2023 og frem. BARDA’s bestilling af doser af den flydende-frosne udgave af vaccinen i 2022 til at imødegå mpox-udbruddet har dog reduceret lageret af råvaccine, hvorfor genopfyldning heraf er nødvendig for at kunne opfylde kontrakten på den frysetørrede udgave.

Dette projekt er finansieret delvist af amerikanske offentlige midler fra Department of Health and Human Service, Administration for Strategic Preparedness and Response, Biomedical Advanced Research and Development Authority, under kontrakt nr. HHSO100201700019C

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering, og har en stærk produktportefølje af rejsevacciner samt vacciner mod endemiske sygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN® samt indlicenserede teknologier, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 29 / 2023

 

Vedhæftet fil



Attachments

2023-29-da