EVIDENT Corporation Lantik Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Operasi Baharu


TOKYO, Aug. 16, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Evident Corporation (“Evident”) umumkan pelantikan William Wesley “Wes” Pringle sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dan Hiroyuki Yoshimoto sebagai Presiden dan Ketua Pegawai Operasi (COO). Wes mengambil alih jawatan Ketua Pegawai Eksekutif sementara Evident Eric Anderson, berkuat kuasa serta-merta.

Wes mempunyai kerjaya selama 30 tahun memacu pertumbuhan dan mentransformasi perniagaan merentas pelbagai industri, termasuk perniagaan pengguna, perindustrian, penjagaan kesihatan dan perisian yang didayakan. Sebelum menyertai Evident, Wes mengendalikan beberapa syarikat untuk Danaher termasuk Fluke Corporation (sebuah peneraju ujian dan pengukuran global), yang beliau pimpin selama hampir 10 tahun. Sebagai Presiden Fluke, Wes menyelia tempoh pertumbuhan dan pengembangan pasaran yang ketara. Baru-baru ini, beliau berkhidmat sebagai Ketua Operasi Portfolio di firma ekuiti persendirian Onex Corporation dan beliau membantu lebih sedozen syarikat portfolio mempercepatkan prestasi. “Saya berbesar hati untuk menyertai Evident dan membantu menerajui perniagaan berusia 100 tahun ini melalui fasa pertumbuhan baharu. Dengan membebaskan semangat dan bakat organisasi ini, saya percaya kami boleh menyampaikan pertumbuhan luar biasa dan inovasi perubahan pasaran untuk pelanggan kami.”

Hiroyuki ialah pemimpin berpengalaman dengan rekod prestasi terbukti cemerlang dalam memimpin syarikat global yang mempunyai ibu pejabat di Jepun dan Amerika Syarikat. Sebelum menyertai Evident, Hiroyuki mempunyai beberapa peranan kepimpinan kanan di syarikat pembuatan global seperti Nissan Motor Corporation Group dan Nidec Corporation. Beliau menerajui pertumbuhan perniagaan yang ketara dengan meluaskan bahagian pasaran dan menyediakan kepimpinan praktikal untuk kecemerlangan operasi.Pada ketika ini beliau berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan dan Wakil Jepun di American Express, dan menerajui perniagaan itu dalam perjalanan pertumbuhan yang luar biasa. “Dengan bekerja sebagai satu pasukan, saya yakin Evident boleh mencipta pertumbuhan yang mampan sambil meneruskan misinya untuk merintis inovasi yang menjadikan masyarakat lebih sihat dan selamat. Komitmen kami untuk memastikan kepuasan pelanggan, bersama-sama dengan memupuk hubungan yang kukuh dengan rakan kongsi perniagaan dan pihak berkepentingan akan menjadi asas kemajuan kami.”

Dengan pasukan kepimpinan baharu ini, Evident akan merealisasikan bab seterusnya dengan mengukuhkan lagi komitmennya untuk memberi penyelesaian bertaraf dunia kepada pelanggan kami.

Perihal EVIDENT

Di Evident, kami dibimbing oleh semangat saintifik—inovasi dan penerokaan yang menjadi teras kepada tindakan kami. Kami komited untuk menjadikan kehidupan orang lebih sihat, lebih selamat dan lebih memuaskan, kami menyokong pelanggan kami dengan penyelesaian yang menyelesaikan cabaran mereka dan memajukan kerja mereka—sama ada menyelidik kejayaan perubatan, memeriksa infrastruktur atau mendedahkan toksin tersembunyi dalam produk pengguna.

Penyelesaian Evident Industrial terdiri daripada mikroskop dan videoskop kepada peralatan ujian tidak musnah dan penganalisis sinar-X untuk penyelenggaraan, pembuatan dan aplikasi alam sekitar. Disokong oleh teknologi terkini, produk Evident digunakan secara meluas untuk kawalan kualiti, pemeriksaan dan pengukuran.

Evident Life Science memperkasakan saintis dan penyelidik melalui kerjasama dan penyelesaian sains hayat termaju. Didedikasikan untuk menghadapi cabaran dan menyokong keperluan pelanggannya yang semakin berkembang, Evident Life Science memajukan rangkaian komprehensif mikroskop untuk patologi, hematologi, IVF, dan aplikasi klinikal lain serta untuk penyelidikan dan pendidikan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.EvidentScientific.com

Perihal Bain Capital Private Equity

Bain Capital Private Equity telah bekerjasama rapat dengan pasukan pengurusan untuk menyediakan sumber strategik yang membina syarikat yang hebat dan membantu mereka berkembang maju sejak penubuhannya pada 1984. Pasukan global Bain Capital Private Equity yang terdiri daripada lebih 280 profesional pelaburan mencipta nilai untuk syarikat portfolionya melalui platform global dan kepakaran yang mendalam dalam industri menegak utama termasuk penjagaan kesihatan, pengguna/peruncitan, perkhidmatan kewangan dan perniagaan, perindustrian, dan teknologi, media dan telekomunikasi. Bain Capital mempunyai 23 pejabat di empat benua. Firma itu telah membuat pelaburan utama atau tambahan dalam lebih daripada 1,100 syarikat sejak penubuhannya. Selain ekuiti persendirian, Bain Capital melabur merentas pelbagai kelas aset, termasuk kredit, ekuiti awam, modal teroka dan hartanah, menguruskan kira-kira $160 bilion dalam jumlah aset dan memanfaatkan platform kongsi firma untuk memperoleh peluang dalam bidang tumpuan strategik.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati www.baincapitalprivateequity.com

Foto yang dilampirkan bersama pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/b3ffc55e-10fa-49f4-b5e4-f236ba7cf5bd/ms

 
EVIDENT Corporation Lantik Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Operasi Baharu

Contact Data