Clean Motion säkrar fordonbeställning från NEOM till lyxön Sindalah


Elfordonstillverkaren, Clean Motion har mottagit en fordonsbeställning av NEOM för leveranser på lyxön, Sindalah, i Saudiarabien. Ordern är värd 3,8 MSEK.

Tidigare i maj tecknade Clean Motion ett ramavtal för att utveckla och leverera en integrerad lösning för last-mileleveranser anpassade för NEOM.

NEOM är en ny region i sydvästra Saudi Arabien som utvecklas och byggs från grunden. Ön Sindalah är belägen i Röda havet utanför kusten och kommer att vara den första destinationen som öppnar. Clean Motions system för last-mile leveranser, inklusive specialanpassade fordon, släpvagnar och rullcontainers kommer att sköta all logistik på Sindalah.

Ordern består av fordon speciellt modifierade för NEOM och kommer att skeppas i början av oktober. Ytterligare utrustning och tillval följer därefter.

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Sveder
Commercial Director, Clean Motion AB
Tel: +46 706 112 698
Email: christoffer.sveder@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: https://www.cleanmotion.se/.