Η CURIUM ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΕΙ ΌΤΙ ΟΙ ΠΡΏΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΊΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΈΛΑΒΑΝ ΈΝΕΣΗ ΜΕ PYLCLARI® - ΈΝΑΝ ΚΑΙΝΟΤΌΜΟ ΙΧΝΗΘΈΤΗ PET 18F-PSMA ΠΟΥ ΕΝΔΕΊΚΝΥΤΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΊΣ ΜΕ ΚΑΡΚΊΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΆΤΗ

ΠΑΡΙΣΙ, Nov. 16, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Η Curium, παγκόσμιος ηγέτης στην πυρηνική ιατρική, ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συνεργασία με τον αποκλειστικό διανομέα της SYN Innovation Laboratories στην Ελλάδα, οι πρώτοι ασθενείς στην Ελλάδα, τουςχορηγήθηκε το ραδιοφάρμακο PYLCLARI® (INN: Piflufolastat (18F), επίσης γνωστό ως (18 F)-DCFPyL, που ενδείκνυται για την ανίχνευση θετικών αλλοιώσεων του ειδικού προστατικού μεμβρανικού αντιγόνου ("prostate-specific membrane antigen", PSMA) με τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη στις ακόλουθες κλινικές καταστάσεις:

• Πρωτογενής σταδιοποίηση ασθενών με PCa υψηλού κινδύνου πριν από την αρχική θεραπευτική αγωγή
  • Εντοπισμός της υποτροπής του PCa σε ασθενείς με υποψία υποτροπής με βάση την αύξηση των επιπέδων του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στον ορό μετά από πρωτογενή θεραπεία με θεραπευτική πρόθεση

Ο Benoit Woessmer, Διευθύνων Σύμβουλος PET Europe της Curium, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι ασθενείς στην Ευρώπη είναι επιτέλους σε θέση να επωφεληθούν από το PYLCLARI®, και ειδικότερα οι ασθενείς στην Ελλάδα μέσω της ισχυρής συνεργασίας μας με την SYN Innovation Laboratories. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην πυρηνική ιατρική, η Curium είναι στην ευχάριστη θέση να βελτιώνει την επιλογή των διαγνωστικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί στην Ελλάδα για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη - τελικά προς όφελος των ασθενών με καρκίνο του προστάτη".

Ο Σάββας Θαλασσέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της SYN Innovation Laboratories SA, σχολίασε: "Η σημερινή ανακοίνωση της πρώτης δόσης του PYLCLARI® στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, ιδίως για την πρωτογενή σταδιοποίηση ασθενών με καρκίνο του προστάτη υψηλού κινδύνου πριν από την αρχική θεραπευτική αγωγή. Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την Curium έχει αποδείξει τη δέσμευσή μας στη διάγνωση ασθενών με καρκίνο και προσβλέπουμε στην περαιτέρω υποστήριξη της Curium με τη μελλοντική σειρά διαγνωστικών και θεραπευτικών προϊόντων της".

Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2023 για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του PYLCLARI® στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η SYN Innovation Laboratories είναι συνεργάτης της Curium από την 2017, με αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και διανομής της ευρείας γκάμας προϊόντων τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων της Curium στην Ελλάδα. Η SYN Innovation Laboratories θα παράγει το PYLCLARI® στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PYLCLARI®: www.pylclari.com

Σχετικά με την Curium
Η Curium είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πυρηνικής ιατρικής. Αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε και διανέμουμε ραδιοφαρμακευτικά προϊόντα παγκόσμιας κλάσης για να βοηθήσουμε τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Η αποδεδειγμένη κληρονομιά μας σε συνδυασμό με μια πρωτοποριακή προσέγγιση είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την παροχή καινοτομίας, αριστείας και απαράμιλλης εξυπηρέτησης.

Με εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Curium παρέχει λύσεις SPECT, PET και θεραπευτικών ραδιοφαρμάκων για απειλητικές για τη ζωή ασθένειες σε πάνω από 14 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως. Η ονομασία "Curium" τιμά την κληρονομιά των πρωτοπόρων ερευνητών ραδιενεργών υλικών Marie και Pierre Curie, από τους οποίους πήρε το όνομα του ραδιενεργού στοιχείου κιούριο και τονίζει την εστίασή μας στην πυρηνική ιατρική. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.curiumpharma.com

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ross Bethell, Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής Παγκόσμιας Επικοινωνίας
Curium
communications@curiumpharma.com

Σχετικά με τα Εργαστήρια Καινοτομίας SYN:
Εδρεύει στην Αττική και είναι ανώνυμη εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών και ραδιοφαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού, βιοτεχνολογίας και ειδικών προϊόντων διατροφής, με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο ή σπάνιες ασθένειες.
Προμηθεύοντας νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα έχει ηγετική θέση στο τομέα διαγνωστικής απεικόνισης (MRI, CT, Cath Lab, SPECT,PET

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σάββας Θαλασσέλης, Διευθύνων Σύμβουλος