Alm. Brand A/S - Igangsættelse af nyt aktietilbagekøbsprogram efter “Safe Harbour”-metoden


Igangsættelse af nyt aktietilbagekøbsprogram efter “Safe Harbour”-metoden

Med afsæt i det forventede resultat for 2023 og en meget stærk solvensdækning har bestyrelsen i Alm. Brand A/S besluttet at udøve bemyndigelsen til tilbagekøb af egne aktier givet på selskabets ordinære generalforsamling den 26. april 2023. Bemyndigelsen er gældende indtil 30. april 2024 og kan udøves for op til 10 % af aktiekapitalen. Alm. Brand A/S vil erhverve egne aktier for et samlet beløb på maksimalt 250 mio. kr., hvoraf 200 mio. kr. er beregnet til et aktietilbagekøbsprogram og 50 mio. kr. er beregnet til medarbejderaktieordninger.

Formål
Formålet med aktietilbagekøbet er at udlodde indtjening til aktionærerne og opfylde forpligtelser knyttet til koncernens medarbejderaktieordninger. På en generalforsamling i Alm. Brand A/S vil der blive stillet forslag om annullering af de aktier, der ikke anvendes i medarbejderaktieordningerne.

Tidsramme
Aktietilbagekøbsprogrammet løber fra den 5. december 2023 frem til senest den 30. august 2024, begge dage inklusive. I denne periode vil Alm. Brand A/S erhverve egne aktier for et samlet beløb på maksimalt 250 mio.kr. i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets Forordning nr. 596/2014 af 16. april 2014 (MAR) og Kommissionens Delegerede Forordning (EU) 2016/1052, også kaldet “Safe Harbour”-reglerne.

Vilkår for aktietilbagekøbet

  • Alm. Brand A/S skal antage en lead manager, som skal træffe handelsbeslutninger uafhængigt af og uden påvirkning fra Alm. Brand A/S samt foretage tilbagekøbene inden for de udmeldte grænser. Alm. Brand A/S har udpeget Nordea Danmark, filial af Nordea Bank Abp, Finland, som lead manager for aktietilbagekøbet.
  • I henhold til aktietilbagekøbsprogrammet kan Alm. Brand A/S erhverve aktier for et samlet beløb på op til maksimalt 250 mio. kr. og maksimalt 154 mio. stk. aktier, svarende til 9,99 % af Alm. Brand A/S’ nuværende aktiekapital.
  • Aktierne skal må under ingen omstændigheder erhverves til en kurs, der afviger mere end 10 % fra den senest noterede markedskurs på erhvervelsestidspunktet.
  • Aktierne må ikke erhverves til en kurs, der er højere end kursen på sidste indberettede uafhængige handel eller højere end kursen på det aktuelt højeste uafhængige bud på den markedsplads, hvor købet foretages.
  • Det maksimale antal aktier, der må købes på hver handelsdag, må ikke overstige 25 % af den gennemsnitlige daglige handelsvolumen for aktier i Alm. Brand A/S på den handelsplads, hvor købet foretages. Den gennemsnitlige daglige handelsvolumen beregnes over en periode på 20 dage forud for den relevante handelsdag.

En gang ugentligt efter igangsættelsen af aktietilbagekøbsprogrammet og ved programmets afslutning vil der blive offentliggjort en selskabsmeddelelse om transaktioner foretaget i henhold til programmet.

Kontakt

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse bedes rettet til:

Investorer og aktieanalytikere:                 

Head of IR, Rating and ESG Reporting        Senior Investor Relations Officer
Mads Thinggaard                 Mikael Bo Larsen
Mobilnr. 2510 4717                Mobilnr. 5143 8002

Presse:        

Pressechef
Mikkel Lars Nikolajsen
Mobilnr. 2218 5711

Vedhæftet fil



Attachments

AS 23 2023 - Aktietilbagekøb