Finantsinspektsioon tegi 29. jaanuaril 2024 Bigbank AS-ile ettekirjutuse kohapealse kontrolli käigus tuvastatud puuduste kohta


Finantsinspektsioon hindas kohapealse kontrolli käigus ettevõtte üldjuhtimise korraldust, vastavuskontrolli funktsiooni toimimist, operatsiooni-, IT-, krediidi- ja likviidsusriski juhtimist ja kontrolli toimumist, aruandluse õigsust ning juhtide ja võtmeisikute sobivuse hindamise süsteemi. Finantsinspektsiooni hinnangul ei vastanud Bigbank AS-i krediidiriski juhtimine ja kontroll täies ulatuses kohalduvates õigusaktides sätestatud nõuetele.

Bigbank AS on mitmed ettekirjutuses nimetatud puudused tänaseks juba kõrvaldanud ning koostanud detailse tegevuskava veel lahendamata puuduste kiireks kõrvaldamiseks, täiendades panga  sise-eeskirju ja tõhustades protsesse.

Kommenteerib Mart Veskimägi, Bigbank AS juhatuse liige ja riskijuhtimise valdkonna juht:

“Bigbank suhtub täie tõsidusega kõikidesse pangale kohalduvatesse ja kehtivatesse regulatiivsetesse nõuetesse. Tänaseks oleme tuvastatud puudustest mitmed juba kõrvaldanud, oleme tõhustanud sisemisi protsesse ning täiendanud sise-eeskirju. Kõikide puuduste kõrvaldamiseks on meil olemas tegevuskava, mis on Finantsinspektsiooniga kooskõlastatud.”

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud pank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbanki bilansimaht ületab 2 miljardit eurot.

Mart Veskimägi
Juhatuse liige
E-mail:  mart.veskimagi@bigbank.ee
www.bigbank.ee