Clean Motion AB bokslutskommuniké 2023


Elfordonstillverkaren Clean Motion AB presenterar sin bokslutskommuniké för 2023. 

Försäljning av Clean Motions nya fordon EVIG är i gång och bolaget redovisar ett positivt rörelseresultat före avskrivningar för fjärde kvartalet. För helåret redovisas en försäljning på 7 583 (700) TSEK och ett rörelseresultat på -6 702 (-12 416) TSEK.

Sofia Haby, VD kommenterar;
”Det är med glädje jag delar mig av vårt årsbokslut och reflektioner över det gångna året. Clean Motion har fortsatt att ligga i framkant gällande utveckling av solcellseldrivna elfordon och visat på imponerande tillväxt och framsteg trots de utmaningar som omvärlden bjudit på. 

Clean Motion har också stärkt närvaron på marknader utanför EU. Försäljning på den europeiska marknaden har begränsats på grund av förseningar med typgodkännandet. Uppdaterat besked från vår tekniska partner är att det sista testet är inplanerat vecka 14.

Under det senaste året har vi intensifierat vårt arbete med hållbarhet, innovation och funktionalitet. Genom att investera och tillämpa forskning och utveckling av miljövänliga material och teknologier, minskar vi vår egen klimatpåverkan och säkerställer att vi är ledande i övergången till en mer hållbar mobilitet.

Vi är stolta över att våra elfordon erbjuder ett renare alternativ till konventionella fordon och bidrar till att minska luftföroreningar och koldioxidutsläpp i våra städer. Vårt hållbarhetsfokus genomsyrar allt vi gör, från design och användarupplevelse till tillverkning och återvinning. 

Vårt arbete har bara börjat. Vi strävar kontinuerligt efter att utmana definitionen av vad som är möjligt inom hållbar mobilitet. Vi gör det genom samarbeten med partners och intressenter, med utgångspunkt i våra kunders önskemål och behov.

Glädjande är att vi under hösten fick besked om vårt medverkande i forskningsprojektet GIANTS. Projektet ger oss möjlighet att samarbeta med några av de främsta företagen i Europa inom mobilitet. 

Våra framgångar är resultatet av vårt fantastiska team och deras engagemang för att förverkliga vår vision om en mer hållbar framtid. 

Det faktum att vi även visade ett positivt rörelseresultat före avskrivningar under fjärde kvartalet är särskilt glädjande.

Tack till alla medarbetare, kunder, leverantörer och aktieägare för ert engagemang och stöd.”

Rapporten i sin helhet bifogas.
Länk till Bolagets finansiella rapporter: https://www.cleanmotion.se/sv/investors/reports/1

Jonsered, 2024-03-15

För mer information, vänligen kontakta:
Sofia Haby VD                         
Clean Motion AB                        
Tel: +46 735 320 273                         
Email: sofia.haby@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-03-15 kl. 17:35 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.
Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.

Bilaga



Attachments

Clean Motion, Bokslutskommuniké 2023, 20240315