Matmerize, Inc. dan CJ Biomaterials Bekerjasama Gunakan Teknologi AI Inovatif Untuk Majukan Penyelesaian Polimer Mampan


ATLANTA, April 09, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Matmerize, Inc., sebuah syarikat perintis informatik polimer berasaskan AI dan CJ Biomaterials, satu bahagian CJ CheilJedang yang berpangkalan di Korea Selatan dan pengeluar utama biopolimer polihidroksialkanoat (PHA), telah bergabung tenaga untuk memacu inovasi dalam penyelesaian polimer mampan yang bertujuan memerangi pencemaran plastik. Dalam kerjasama baru-baru ini dengan Matmerize, CJ Biomaterials berjaya menguji platform AI berasaskan awan Matmerize, PolymRize™, untuk mengoptimumkan polimer berasaskan bio, memastikan ia memenuhi kriteria prestasi khusus merentas pelbagai aplikasi.

Kehidupan manusia dan plastik telah menjadi begitu erat, tetapi kesan sisa plastik terhadap alam sekitar tidak dapat dinafikan. Dengan lebih daripada 9 juta tan sisa plastik buatan manusia memasuki lautan setiap tahun, keperluan mendesak untuk mencari alternatif yang lestari menjadi lebih tinggi. Sebagai tindak balas kepada cabaran ini, CJ Biomaterials mencipta PHACT, Polihidroksialkanoat (PHA) 100% berasaskan bio menggunakan proses penapaian yang inovatif, yang mereput secara semula jadi dalam persekitaran tanah dan lautan, mengurangkan kesan berbahaya pencemaran plastik ke atas ekosistem marin.

Antara cabaran utama dalam pembangunan bahan ialah proses yang panjang dan intensif sumber untuk mencirikan sifat teras. Dengan memanfaatkan latihan model tersuai Matmerize dan platform analitik ramalan PolymRize™, CJ Biomaterials dapat menganggarkan prestasi bahan yang baharu direka bentuk dengan pantas, membolehkan membuat keputusan yang lebih cepat dan mengurangkan masa serta kos berbanding kaedah tradisional.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang platform PolymRize™ yang inovatif, sila lawati: https://www.matmerize.com/polymrize

Coretan Media yang mengiringi pengumuman ini tersedia dengan mengklik pada pautan ini.

"Kerjasama dengan CJ Biomaterials bukan sekadar usaha R&D, memberi kesan ketara kepada kecekapan kerja dan pengurangan kos dengan mengutamakan eksperimen melalui kepakaran dan keupayaan pembelajaran mesin. Komitmen terhadap inovasi ini bukan sahaja menggalakkan amalan lestari tetapi juga menjamin kelebihan daya saing untuk CJ Biomaterials dalam industri polimer dan plastik." – Dr. Chiho Kim, Ketua Pegawai Teknologi, Matmerize, Inc

Memandangkan Matmerize, Inc dan CJ Biomaterials terus menolak sempadan inovasi dalam pembangunan polimer, syarikat itu kekal berdedikasi untuk memacu perubahan alam sekitar yang positif dan membentuk masa depan yang lebih hijau dan mampan untuk generasi akan datang.

Mengenai Matmerize:
Matmerize, keluaran baru-baru ini dari Institut Teknologi Georgia, kini menerajui penyelesaian perintis yang merapatkan jurang antara AI dan kejuruteraan bahan. Platform PolymRize™ milik Matmerize menggunakan penapisan maya dan algoritma AI untuk mengenal pasti bahan yang paling optimum, memperkasakan ahli teknologi agar menumpukan usaha percubaan mereka pada pilihan yang paling berpotensi dengan ketepatan dan kecekapan. Pendekatan ini mempercepatkan proses kejuruteraan bahan dengan ketara menjimatkan masa dan sumber yang berharga. PolymRize™ mewakili anjakan paradigma dalam industri, mendorong pelanggan mendahului persaingan dan memacu inovasi pada kadar yang julung kalinya.

Mengenai CJ Biomaterials:
Beribu pejabat di Woburn, MA, Amerika Syarikat, CJ Biomaterials membangunkan penyelesaian bermakna yang memberi kesan positif kepada planet kita, kesihatan manusia dan kesejahteraan dengan menangani cabaran yang ditimbulkan oleh sisa plastik. Syarikat ini mencipta dan mengeluarkan biopolimer dan bahan kimia berasaskan bio sebagai sebahagian daripada visi jangka panjang untuk mencipta masa depan yang lebih lestari, dengan membolehkan penyelesaian berkitar sebenar yang menggantikan banyak plastik dan bahan kimia berasaskan bahan api fosil yang tidak boleh dikitar semula, tidak boleh diguna semula. CJ Biomaterials ialah peneraju global dalam pembuatan polihidroksialkanoat (PHAs)–iaitu polimer dan juga bahan kimia asas yang berkaitan. CJ Biomaterials, unit perniagaan CJ BIO, adalah sebahagian daripada CJ CheilJedang, sebuah syarikat gaya hidup global dengan visi untuk menginspirasikan kehidupan baharu yang dipenuhi dengan kesihatan, kebahagiaan dan kemudahan.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Matmerize, Inc:
https://www.matmerize.com
E-mel kami di info@matmerize.com
Tonton Video Matmerize di YouTube
Ikuti Laman LinkedIn Matmerize

CJ Biomaterials:
https://cjbiomaterials.com/
E-mel kami di cj.biomaterials@cj.net
Ikuti Laman LinkedIn CJBiomaterials