Pranešimas apie AB Šiaulių banko antro lygio subordinuotųjų obligacijų viešą siūlymą


Akcinė bendrovė Šiaulių bankas (toliau – Bankas) praneša apie antro lygio subordinuotųjų obligacijų (toliau – Antro lygio subordinuotosios obligacijos arba Obligacijos) viešą siūlymą. Siūlymas vykdomas remiantis 2024 m. balandžio 23 d. Lietuvos banko patvirtintu Banko 100 000 000 eurų Antro lygio subordinuotųjų obligacijų programos (toliau – Programa) baziniu prospektu (toliau – Prospektas), kuris jo patvirtinimo dieną buvo paskelbtas Banko interneto svetainėje (https://sb.lt/), AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržos (toliau – Nasdaq Vilnius) interneto svetainėje (https://nasdaqbaltic.com/) ir Centrinės reglamentuojamos informacijos bazės interneto svetainėje (www.crib.lt).

Tai pirmoji Antro lygio subordinuotųjų obligacijų emisija, kurios suma pagal Programą neviršija 25 000 000 EUR. Antro lygio subordinuotųjų obligacijų viešas siūlymas bus vykdomas Lietuvos Respublikoje, Latvijos Respublikoje ir Estijos Respublikoje.

Pagrindinės siūlymo sąlygos

Bankas viešai siūlo iki 25 000 Antro lygio subordinuotųjų obligacijų, kurių nominali vertė – 1 000 EUR, išpirkimo diena – 2034 m. gegužės 22 d., kas ketvirtį mokamų fiksuotų palūkanų norma – 7,70% per metus. Antro lygio subordinuotųjų obligacijų emisijos kaina – 1 000 EUR už vieną Obligaciją. Išleistos Antro lygio subordinuotosios obligacijos bus nematerialiosios ir nenumeruotos bei užregistruotos Nasdaq CSD, ISIN kodas LT0000409013.

Obligacijos siūlomos viešai neprofesionaliesiems ir instituciniams investuotojams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Antro lygio subordinuotosios obligacijos yra Banko neužtikrintas skolinis įsipareigojimas investuotojui. Obligacijų subordinavimas reiškia, kad Banko likvidavimo arba bankroto atveju visi iš Antro lygio subordinuotųjų obligacijų kylantys reikalavimai tampa mokėtini ir tenkinami tik visa apimtimi įstatymuose numatyta tvarka patenkinus visus nesubordinuotuosius pripažintus reikalavimus. Be kita ko, Antro lygio subordinuotųjų obligacijų atveju reikia atsižvelgti į įsipareigojimų ir reikalavimo teisių iškeitimo riziką (angl. bail-in risk).

Siūlymo grafikas

Antro lygio subordinuotųjų obligacijų siūlymo laikotarpio pradžia2024 m. gegužės 2 d. 9.00 val. (Vilniaus laiku)
Antro lygio subordinuotųjų obligacijų siūlymo laikotarpio pabaiga2024 m. gegužės 17 d. 15.30 val. (Vilniaus laiku)
Antro lygio subordinuotųjų obligacijų paskirstymo rezultatų atskleidimas

 
2024 m. gegužės 20 d. arba maždaug tokiu metu
Antro lygio subordinuotųjų obligacijų pervedimas į investuotojų vertybinių popierių sąskaitas2024 m. gegužės 22 d. arba maždaug tokiu metu
Numatomas Antro lygio subordinuotųjų obligacijų įtraukimas į Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržos prekybos sąrašą (Nasdaq Vilnius skolos VP sąrašą) ir į prekybą reguliuojamoje rinkoje2024 m. gegužės 28 d. arba maždaug tokiu metu

Pasirašymo įsipareigojimų pateikimas

Norėdamas pasirašyti Antro lygio subordinuotąsias obligacijas, investuotojas turi turėti pas finansų tarpininką, kuris yra Nasdaq Vilnius biržos narys, atsidarytą vertybinių popierių sąskaitą ir užpildyti siūlymo metu jo pateiktą pasirašymo pavedimo formą tam, kad biržos narys Nasdaq Vilniaus prekybos sistemoje galėtų pateikti pirkimo pavedimą. Biržos narių sąrašą galima rasti interneto svetainėje https://nasdaqbaltic.com/statistics/en/members. Pasirašymo pavedimai pateikiami biržos nariams priimtinomis ir naudojamomis priemonėmis (pavyzdžiui, fiziškai, per internetinės bankininkystės sistemą ar kitomis prieinamomis priemonėmis).

Antro lygio subordinuotųjų obligacijų įtraukimas į biržos sąrašą ir į prekybą

Bankas ketina teikti Nasdaq Vilnius prašymą dėl Banko Antro lygio subordinuotųjų obligacijų įtraukimo į Nasdaq Vilnius skolos VP sąrašą ir leidimo jomis prekiauti. Numatoma įtraukimo į sąrašą ir į prekybą data yra 2024 m. gegužės 28 d. arba maždaug tokiu metu.

Nors bus dedamos visos pastangos ir deramai rūpinamasi, kad Antro lygio subordinuotosios obligacijos būtų įtrauktos į biržos sąrašą ir į prekybą, Bankas negali užtikrinti, kad Antro lygio subordinuotosios obligacijos bus įtrauktos į prekybos sąrašą ir jomis bus pradėta prekiauti.

Galimybė susipažinti su Prospektu ir siūlymo Galutinėmis sąlygomis

Prospektas paskelbtas ir jį galima gauti elektroniniu formatu Banko interneto svetainėje (https://sb.lt/), Nasdaq Vilnius interneto svetainėje (https://nasdaqbaltic.com/) ir Centrinės reglamentuojamos informacijos bazės interneto svetainėje (www.crib.lt). Dokumentų kopijas taip pat galima gauti Banko registruotoje buveinėje, taip pat biure adresu Šeimyniškių g. 1A, Vilnius, Lietuvos Respublika.
Be to, siūlymo Galutinės sąlygos kartu su Prospekto santrauka ir jų vertimais į lietuvių, latvių ir estų kalbas paskelbtos ir kartu su Prospektu pateikiamos Banko interneto svetainėje (https://www.sb.lt/lt/privatiems/investavimas/vertybiniu-popieriu-prekyba/obligacijos/platinimai/siauliu-bankas-25-mln-eur), Nasdaq Vilnius interneto svetainėje (https://nasdaqbaltic.com/) ir Centrinės reglamentuojamos informacijos bazės interneto svetainėje (www.crib.lt).

Prieš investuodami į Antro lygio subordinuotąsias obligacijas, prašome susipažinti su Prospektu, Obligacijų sąlygomis, įskaitant pirmosios emisijos Galutinėmis sąlygomis. Be to, kiekvienas potencialus Obligacijų investuotojas turi nuspręsti dėl tokios investicijos tinkamumo, atsižvelgdamas į savo aplinkybes, nes Antro lygio subordinuotosios obligacijos priskiriamos sudėtingoms finansinėms priemonėms. Todėl kiekvienas potencialus investuotojas gali investuoti, jei turi patirties (savarankiškai arba padedant finansų patarėju) įvertinti Antro lygio subordinuotųjų obligacijų pokyčius kintančiomis sąlygomis ir kokį poveikį ši investicija turės bendram potencialaus investuotojo investicijų portfeliui.

Papildoma informacija:
Tomas Varenbergas
Investicijų valdymo tarnybos vadovas
tomas.varenbergas@sb.lt

SVARBUS ĮSPĖJIMAS:
Šis pranešimas nėra skirtas platinti Jungtinių Amerikos Valstijų naujienų agentūroms arba skleisti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Japonijoje, Australijoje arba kitose vietose, kuriose toks skleidimas nėra tinkamas.
Tam tikrose jurisdikcijose įstatymai gali riboti teisę platinti šį pranešimą ir kitą su vertybiniais popieriais susijusią informaciją. Asmenys, kuriems patenka šis pranešimas ar atitinkama kita informacija, privalo susipažinti su tokiais apribojimais ir jų laikytis.
Šis pranešimas yra vertybinių popierių reklama, kaip tai suprantama pagal 2017 m. birželio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą Nr. 2017/1129/ES, ir šis pranešimas nėra pasiūlymas arba kvietimas įsigyti Banko vertybinių popierių ir nėra kaip nors susijęs su tokiu pasiūlymu arba kvietimu. Prospektas yra vienintelis teisiškai įpareigojantis dokumentas, kuriame pateikiama informacija apie Banką, Obligacijas, jų viešą siūlymą ir įtraukimą į prekybą reguliuojamoje rinkoje. Prospektas yra paskelbtas Banko interneto svetainėje (www.sb.lt), taip pat adresu www.nasdaqbaltic.com ir www.crib.lt.
Lietuvos banko Prospekto patvirtinimas neturėtų būti laikomas skatinimu įsigyti į prekybos reguliuojamoje rinkoje sąrašą įtraukiamas Obligacijas. Potencialiems investuotojams rekomenduojama prieš priimant investavimo sprendimą susipažinti su Prospektu siekiant suprasti visą su sprendimu investuoti į Obligacijas susijusią galimą riziką ir grąžą. Be to, atkreiptinas dėmesys, kad Prospektas parengtas pagal Reglamento 2017/1129 reikalavimus ir Prospekto pagrindu bus vykdomas viešas Obligacijų siūlymas Lietuvos Respublikoje, Latvijos Respublikoje ir Estijos Respublikoje.
Šiame pranešime minimi vertybiniai popieriai nėra ir nebus registruoti pagal 1933 m JAV vertybinių popierių įstatymą (su atitinkamomis pataisomis) ir negali būti siūlomi ar parduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose arba Jungtinių Amerikos Valstijų asmenims, jei tokie vertybiniai popieriai nebus įregistruoti pagal minėtą Vertybinių popierių įstatymą arba nebus gautas leidimas išimties tvarka nesilaikyti tokiame Vertybinių popierių įstatyme numatytų registravimo reikalavimų. Vertybiniai popieriai nebus viešai siūlomi Jungtinėse Amerikos Valstijose.