Ehituslepingu lisatööd Eestis (Vanasadamat ja Rail Balticu Ülemiste reisiterminali ühendav trammiliin, Tallinn)


14. juunil 2024 sõlmisid AS Merko Ehitus kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti ja KMG Infra OÜ ning Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet projekteerimis- ja ehituslepingu lisa Tallinna Vanasadamat ja Rail Balticu Ülemiste reisiterminali ühendava trammiliini lisatööde kohta.

Lisatööde ja ehitushinnaindeksiga korrigeerimise tulemusel on lepingu praeguseks maksumuseks ligikaudu 43 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööde tähtaeg on endiselt 2025. aasta veebruaris.

Algse lepingu sõlmimise kohta on AS Merko Ehitus teinud 9. augustil 2022 börsiteate.

Lepingu raames valmib ligikaudu 2,5 kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla/Gonsiori ristmikust ja ulatub kuni Põhja puiesteeni. Tööde teostamisel on 50:50 suhtega juhtiv partner AS Merko Ehitus Eesti.

AS Merko Ehitus Eesti (merko.ee) on Eesti juhtiv ehitusettevõte, mis teostab üld-, insener- ja elamuehituse töid.

Lisainfo: AS Merko Ehitus Eesti projektidirektor Tiit Joosti, tel +372 680 5105.

Urmas Somelar
Finantsüksuse juht
AS Merko Ehitus
Telefon: +372 650 1250
E-post: urmas.somelar@merko.ee

AS Merko Ehitus (group.merko.ee) kontserni ettevõtted arendavad kinnisvara ning ehitavad hooneid ja infrastruktuuri. Loome paremat elukeskkonda ja ehitame tulevikku. Tegutseme Eestis, Lätis, Leedus ja Norras. 2023. aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 635 inimesele ning ettevõtte 2023. aasta müügitulu oli 466 miljonit eurot.