Förvärvar Wonderway för att stärka erbjudandet inom säljträning med AI


P R E S S R E L E A S E

Stockholm den 20 juni 2024

STOCKHOLM, SVERIGE – BTS GROUP (publ.), ett världsledande företag inom strategigenomförande, har träffat avtal om att förvärva Wonderway GmbhH:s verksamhet och rörelsetillgångar, huvudsakligen immateriella rättigheter och teknik. Wonderway är en banbrytande startup i tidigt skede som specialiserat sig på AI-drivna SaaS-mjukvaruprodukter för säljträning med huvudkontor i Berlin, Tyskland.

Wonderways AI-baserade flaggskeppsprodukt inom säljträning förvandlar varje säljmöte till ett inlärningstillfälle. Lösningen använder sin egenutvecklade Sales-Led Intelligence Coaching Engine, SLICE, för att automatiskt betygsätta säljsamtal, bistå med objektiv och målinriktad coaching i realtid samt löpande ge säljchefer datadrivna insikter och möjlighet till jämförelser, såväl på individuell som aggregerad nivå. Med den AI-baserade lösningen kan företag förbättra sina säljteams framgångar och bättre anpassa innehållet i säljmötena med företagets främsta säljargument. Wonderways säljcoach minskar också riskerna för bortslösade säljutbildningar på grund av dålig realtidsdata om säljteamens styrkor och svagheter eller på grund av svagt säljledarskap.

"Vi är glada över att välkomna Wonderway-teamet till BTS", säger Jessica Skon, VD för BTS Group. "Deras banbrytande AI-verktyg för säljträning- och coaching,  flexibla lösningar samt expertis inom AI och säljteknik, stärker vår förmåga att skapa löpande beteendeförändringar i stor skala för våra kunder. Verktyget gör det möjligt att tillhandahålla dataanalys i realtid och uppfatta såväl styrkor som svagheter hos kundernas säljteam. Detta stärker vår partnerskapsmodell då vi löpande kan leverera förändrings- och prestationsstöd till våra kunder. Vi ser också potential att använda Wonderways teknik inom flera andra av våra tjänsteområden över tid. Tillsammans kan vi då sätta nya standarder inom konsult- och utbildningsbranschen”.

"Att gå samman med BTS är en viktig milstolpe för Wonderway", säger Bowen Moody, VD för Wonderway, som tillsammans med andra nyckelanställda på Wonderway har förbundit sig att stanna kvar på BTS åtminstone fyra år. "Vi utvecklar sättet som företag kan förbättra sina säljteams prestationer. Att kombinera vår teknik och våra lösningar med BTS konsult- och utbildningstjänster är precis vad våra kunder efterfrågar. De vill inte bara ha tekniken och heller inte bara traditionella säljträningsmetoder som inte utnyttjar vad som är möjligt med ny teknik som AI. Vårt partnerskap kommer att göra det möjligt för oss att nå ut globalt och skapa ännu större värde för våra kunder".

Förvärvet inkluderar en begränsad initial kontant köpeskilling. Ytterligare köpeskillingar kommer att betalas mellan 2024 och 2028 förutsatt att den förvärvade verksamheten uppfyller specifika mål under den perioden. Förvärvet genomförs med omedelbar verkan.

BTS strategi för förvärv syftar till att skapa en bredare bas för framtida organisk tillväxt samtidigt som bolaget aktivt bidrar till konsolidering i en starkt fragmenterad marknad. Genom förvärv strävar BTS efter att bredda sin kundbas, stärka sitt geografiska fotavtryck och utöka sin portfölj av produkt- och tjänsteerbjudanden.

För mer information, vänligen kontakta:

Jessica Skon, CEO BTS Group AB
jessica.skon@bts.com
+1 415 203 1760

Michael Wallin, IR-chef
michael.wallin@bts.com 
08-58 70 70 02
0708-78 80 19

Om BTS Group AB (publ)

BTS är ett tjänsteföretag med cirka 1 100 medarbetare vid 36 kontor i sex världsdelar, grundat och med huvudsäte i Stockholm. Vi hjälper företag i genomförandet av förändringsarbeten och arbetar med ledare på alla nivåer för att hjälpa dem att fatta bättre beslut, gå från beslut till handling och leverera önskade resultat. Våra tjänster möter en rad olika kundbehov: strategigenomförande, ledarskapsutveckling, assessment för urval och utveckling, affärsmannaskap, utveckling av säljorganisationer, coaching; samt digitala tjänster, verktyg och plattformar.

Under mer än 35 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program som har haft stort inflytande både personligen och karriärmässigt för våra deltagare. Vi inspirerar till nya sätt att tänka och hjälper medarbetare och ledare att stärka de kritiska förmågor som behövs för att skapa bättre affärsresultat.

I allt vi gör fokuserar vi på individerna – it’s strategy made personal.

BTS är partner till närmare 450 organisationer, inklusive över 30 av världens 100 största multinationella företag. Bland våra största kunder återfinns exempelvis ABB, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, EY, HP, Mercado Libre, Salesforce, SAP, and Tencent.

BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B.

För mer information, besök oss på www.bts.com.  

Bilaga



Attachments

Pressmeddelande 20240620