„Norne Securities“ inicijavo Šiaulių banko akcijų sekimą

2024 m. liepos 23 d. Norvegijos investicinis bankas „Norne Securities AS“ AB Šiaulių banko užsakymu įtraukė banką į stebimų įmonių sąrašą ir paskelbė pirminę apžvalgą. Analitikų vertinimu, Šiaulių banko akcijos tikslinė kaina yra 0,88 - 1,08 EUR intervale.

Pirminėje apžvalgoje „Norne Securities“ analitikai apžvelgė naujausius Šiaulių banko (SAB1L) finansinius rodiklius ir tendencijas, strategines kryptis ir tikslus, Lietuvos finansinių paslaugų teikėjų rinką bei pateikė prognozes ir potencialios akcijų kainos vertinimą.

„Mūsų nuomone, Lietuvos finansiniame sektoriuje, pasižyminčiame aukštu pelningumu ir žema turto kokybės rizika, veikiantis Šiaulių bankas investuotojams atrodo patraukliai dėl reikšmingai mažesnės, palyginti su panašiais bankais Vidurio ir Rytų Europos regione, akcijų kainos, nuolat mokamų solidžių dividendų ir didelio potencialo toliau auginti rinkos dalį bei siekti dviženklio pelningumo. Suplanuoti strateginiai pokyčiai banke taip pat turėtų prisidėti prie vertės didinimo ilgalaikiams investuotojams“, - sako „Norne Securities“ vyr. analitikas Žilvinas Jusaitis.

„Investuotojų susidomėjimas Šiaulių banku tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje rinkoje nuolat auga. Mūsų akcininkų skaičius nuosekliai didėja ir šiuo metu siekia apie 20 tūkst. Esame viena likvidžiausių bendrovių „Nasdaq“ Baltijos biržoje. Siekdami stiprinti ryšius su investuotojais ir tarpusavio pasitikėjimą, norime suteikti kuo daugiau aktualios ir profesionalios informacijos apie banko veiklos rezultatus ir perspektyvas“, - sako Šiaulių banko Investicijų valdymo tarnybos vadovas Tomas Varenbergas.

Nuo šiol „Norne Securities“ informaciją apie banko finansinius rezultatus ir savo vertinimą atnaujins kas ketvirtį. Visos ataskaitos bus viešai prieinamos investuotojams Šiaulių banko interneto svetainėje.

„Norne Securities AS“ yra Norvegijos investicinis bankas, teikiantis nuosavybės vertybinių popierių tyrimų, tarpininkavimo ir prekybos akcijomis bei fondais paslaugas, turintis biurus Bergene, Osle ir Vilniuje. Bendrovė labiausiai specializuojasi Norvegijos taupomųjų bankų akcijų emisijų, akcijų aprėpties ir rinkos formavimo sutarčių srityje.

Šiaulių banką į stebimų įmonių sąrašą yra įtraukęs „Swedbank“ ir Estijos analitinis centras „Enlight Research“, kurios naujausią apžvalgą galite rasti čia.

Jeigu norite Šiaulių banko naujienas investuotojams gauti tiesiai į savo pašto dėžutę, užsisakykite naujienlaiškį.

Svarbu:

„Norne Securities“ analitikų ataskaitos rengiamos Šiaulių banko užsakymu, remiantis viešai prieinama informacija. Šios ataskaitos skelbiamos tik informaciniais tiksliais, jos nėra ir negali būti laikomos investavimo rekomendacija pirkti, parduoti ar sudaryti kitokius sandorius dėl Šiaulių banko akcijų. Pateikiama informacija negali būti jokio vėliau sudaryto sandorio pagrindas. Atsakomybę dėl investicinių sprendimų, grindžiama skelbiama informacija, prisiima patys investuotojai.

Papildoma informacija:
Tomas Varenbergas