Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 24.07.2024. nolēma atļaut akciju sabiedrībai  "Latvijas Gāze", reģistrācijas Nr. 40003000642, juridiskā adrese: Aristida Briāna iela 6, Rīga, LV-1001 (turpmāk - Piedāvātājs), izteikt akciju sabiedrības "Latvijas Gāze", reģistrācijas Nr. 40003000642; juridiskā adrese – Aristida Briāna iela 6, Rīga, LV-1001 (turpmāk - Sabiedrība) akcionāriem akciju atpirkšanas piedāvājumu sakarā ar akciju izslēgšanu no regulētā tirgus (tālāk tekstā – Piedāvājums), apstiprinot vienas akcijas atpirkšanas cenu –3,35 EUR (trīs euro trīsdesmit pieci centi).

Sabiedrības valde sniedz šo viedokli saskaņā ar Akciju atpirkšanas likuma 28.panta prasībām.

Sabiedrības valde informē, ka Piedāvātājs plāno turpināt līdzšinējo Sabiedrības darbību un nav plānotas darbības veida vai atrašanās vietas izmaiņas, kā arī to, ka Sabiedrības pašreizējās aktivitātes un plāni tiks turpināti. Pozitīvi vērtējams arī tas, ka Sabiedrības darbinieki saglabā darbavietas saskaņā ar noslēgtajiem darba līgumiem. Tāpat valde atbalsta to, ka Piedāvātājs nav paredzējis apvienot vai kā citādi reorganizēt Sabiedrību, kā arī nav paredzējis veikt izmaiņas Sabiedrības valdes un padomes sastāvā.

AS “Latvijas Gāze” Valde

Par AS “Latvijas Gāze”
AS “Latvijas Gāze” ir dibināta 1991. gadā un ir vienanoBaltijas enerģētikas nozares līderiem, kas nodrošina dabasgāzes vairumtirdzniecību un pārdošanu biznesa klientiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā. Mājsaimniecību segmentā AS “Latvijas Gāze” ir lielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ Riga biržā kopš 1999. gada 15. februāra, apliecinot augstos standartus attiecībā uz caurspīdīgu pārvaldību, atbildību un rūpēm pret saviem klientiem, investoriem un sabiedrību kopumā.

Papildus informācija:
Sandra Joksta
investor.relations@lg.lv
tel. + 371 67 374 369

Pielikums

Attachments

Akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” valdes viedoklis par akciju atpirkšanas piedāvājumu, kad akcijas tiek izslēgtas no regulētā tirgus_30_07_2024