„Vilvi Group“ pradėjo 50 mln. eurų vertės sūrių gamyklos statybas


Viena didžiausių Baltijos šalyse pieno produktų gamybos bendrovių „Vilvi Group“ simbolinės kapsulės įkasimu pradėjo naujos sūrių gamyklos statybas Bauskėje (Latvija). Daugiau nei 50 mln. eurų vertės gamykla – didžiausias investicinis projektas grupės veiklos istorijoje.

„Vilvi Group“ priklausančios pieno perdirbimo gamyklos SIA „Baltic Dairy Board“ teritorijoje bus statomi papildomi gamybiniai pajėgumai, užimsiantys daugiau nei 8000 kv. metrų.

Projektas finansuojamas nuosavomis ir „Citadele“ banko skolintomis lėšomis. Latvijos vyriausybė per Latvijos valstybinę plėtros finansų instituciją ALTUM prie projekto prisidės daugiau nei 8,5 mln. eurų siekiančia parama.

„Gamyklos statybas užbaigsime 2026 metais. Joje bus įrengtas automatizuotas, robotizuotas ir pačiomis moderniausiomis technologijomis paremtas sūrių gamybos cechas, sukurta daugiau nei 100 naujų darbo vietų. Esame tikri, kad ši gamykla ne tik atvers papildomų galimybių Baltijos šalių ūkininkams, bet ir mūsų klientams leis mėgautis aukščiausios kokybės produkcija“, – sakė „Vilvi Group“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Anot jo, naujoje gamykloje per dieną bus perdirbama daugiau nei 500 tonų pieno ir pagaminama apie 50 tonų sūrio. Skaičiuojama, kad sūrio gamybos apimtys sieks 18 tūkst. tonų per metus, o didžioji dalis šios produkcijos bus eksportuojama į daugiau nei 40 valstybių.

Statybų darbų pradžios ceremonijoje lankęsis Bauskės meras Aivars Okmanis pasidžiaugė naujomis investicijomis mieste.

„Labai palankiai vertiname „Vilvi Group“ veiklą mūsų savivaldybėje ir tikime, kad šios investicijos svariai prisidės prie ekonomikos plėtros ne tik Bauskėje, bet ir Latvijoje bei Baltijos šalyse. Verslininkų sprendimas kurti naujas darbo vietas Bauskėje liudija apie palankią verslo aplinką mūsų savivaldybėje, turimus reikalingus darbo išteklius ir kokybiško gyvenimo galimybes jauniems specialistams“, – teigė Bauskės meras A. Okmanis.

„Vilvi Group“ yra viena didžiausių Baltijos šalyse pieno produktų perdirbimo įmonių grupių, kurios eksportas sudaro apie 90 proc. Pagrindinės eksporto rinkos yra Europos sąjungos šalys, Azija, eksportuojama ir į kitus žemynus.

Grupę sudaro bendrovės „Vilkyškių pieninė“, „Modest“, „Kelmės pieninė“, „Kelmės pienas“, „Pieno logistika“ ir Latvijos „Baltic Dairy Board“.

„Vilvi Group“ 2023 m. uždirbo 14,6 mln. eurų grynojo pelno arba 15 proc. daugiau, negu 2022 m., kai grynasis pelnas sudarė 12,7 mln. eurų. Grupės EBITDA siekė 21 mln. eurų ir, lyginant su ankstesniais metais, padidėjo 9,1 proc.

Papildoma informacija ir komentarai:
Gintaras Bertašius
„VILVI Group“ generalinis direktorius
+370 655 55001
gintaras.bertasius@vilvi.eu