Huhtamäki laajentaa kuitukansien tuotantokapasiteettiaan Lurganiin, Pohjois-Irlantiin


HUHTAMÄKI OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 18.10.2024 KLO 12.00  

Huhtamäki kasvattaa muotoonpuristettujen kuitupakkausten tuotantokapasiteettia yhtiön tuotantolaitoksella Lurganissa, Pohjois-Irlannissa. Laajennus on merkittävä askel yhtiön tavoitteessa vastata kasvavaan vastuullisten pakkausratkaisuiden kysyntään.

Investointi kasvattaa Huhtamäen globaalia kuitutuotteiden tuotantokapasiteettia, täydentäen yhtiön verkostoa Saksassa, Hollannissa ja Pohjois-Amerikassa, sekä strategisten kumppaneiden kanssa yhteistyössä luotua tuotantokapasiteettia Aasiassa.

Huhtamäen 40 vuoden kokemus sekä oma huippuluokan teknologia muotoonpuristetuissa kuitutuotteissa luovat perustan laadukkaille ja kilpailukykyisille tuotteille. Kaikissa Huhtamäen kuitukansissa on patentoitu ja ainutlaatuinen click-fit-toiminto, joka varmistaa, että kansi sulkeutuu tiiviisti. Huhtamäen kuitukannet, kuten yhtiön muutkin kuitutuotteet, ovat kotikompostoitavia ja helposti kierrätettäviä.

”Olemme todella tyytyväisiä voidessamme aloittaa paikallisesti valmistettujen muotoiltujen kuitukansien toimittamisen asiakkaillemme myös Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Investointi on hyvä esimerkki sitoutumisestamme yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa voidaksemme tarjota heille paitsi kestäviä, myös lähellä tuotettuja pakkausratkaisuja. Teknologiamme avulla voimme valmistaa laadukkaita ja kilpailukykyisiä tuotteita, ja Lurganissa meillä on tukena 70 vuoden kokemus paperimassan valmistuksesta”, kertoo Huhtamäen Fiber Foodservice E-A-O-segmentin johtaja Fredrik Davidsson.

Lisätietoja:
Maria Tomminen, Senior Manager, Media Relations & Engagement, puh. 010 686 7000 

Tuotetiedustelut:
Marianne Jutila, Head of Smooth Molded Fiber, Fiber Foodservice EAO, marianne.jutila@huhtamaki.com  

HUHTAMÄKI OYJ 
KONSERNIVIESTINTÄ 

Huhtamäestä 

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti johtava vastuullisten pakkausratkaisujen toimittaja. Innovatiiviset tuotteemme suojaavat noutoruokaa, elintarvikkeita ja hygieniatuotteita. Varmistamalla ruoan hygieenisyyden ja turvallisuuden tuotteemme edistävät ruoan saatavuutta ja kohtuuhintaisuutta sekä ehkäisevät ruokahävikkiä. Toimimme kaikessa kestävää kehitystä edistäen. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon ja suunnittelemaan kaikki tuotteemme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. Vastuulliset blueloopTM -pakkausratkaisumme ovat johtavia maailmassa ja suunniteltu kiertotalouteen sopiviksi.  

Olemme mukana UN Global Compact -yritysvastuualoitteessa, saimme arvosanan ’A’ MSCI ESG Ratings -arvioinnissa ja EcoVadis on myöntänyt Huhtamäelle kultatason tunnustuksen vastuullisuustyöstämme. Tehdäksemme osamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi olemme asettaneet Science-Based Targets aloitteen hyväksymät ja varmentamat tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet.  

 Meillä on sadan vuoden historia ja vahva pohjoismainen perintö, ja toimimme 37 maassa ja 103 toimintapaikassa ympäri maailmaa. Arvomme Välitä, Uskalla, Tee valmiiksi ohjaavat toimintaamme ja auttavat noin 18 000 työntekijäämme saamaan aikaan muutosta siellä missä sitä tarvitaan. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 4,2 miljardia euroa. Huhtamäki-konsernin pääkonttori on Espoossa, ja emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja siitä, kuinka kannamme vastuuta ruoan, ihmisten ja maapallon suojelemisesta löydät osoitteesta www.huhtamaki.com.