Metso-konserni ulkoistaa älykkäisiin pakkauksiin ja painotuotteisiin liittyvän kehityshankkeensa uuteen yhteisyritykseen, jossa ovat mukana painotalo Hansaprint ja Nokia Oyj. Perustettava yritys, Avantone Oy, kehittää ja kaupallistaa pakkauksiin, painomenetelmiin ja markkinointiviestintään liittyviä menetelmiä ja ratkaisuja. Yhteisyritys on saanut EU:n kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Metso ja Nokia omistavat yhtiöstä samansuuruiset osuudet, jotka muodostava yhdessä valtaosan yhtiön osakekannasta. Avantonen johtoon on kutsuttu Ilkka Kesola Metsosta.
Avantonen tavoitteena on kehittää kuluttajapakkauksiin ja painotuotteisiin tietoa ja visuaalisia efektejä sisältäviä ratkaisuja. Näiden avulla pakkauksiin voidaan yhdistää sähköisessä muodossa olevaa tietoa sekä liitännäispalveluja.
Yrityksen toiminta käynnistetään kun tarvittavat muut viranomaishyväksynnät ja perustamisprosessit on saatettu päätökseen.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2003 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on runsaat 26 000 henkilöä yli 50 maassa. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
Tähän tiedotteeseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot ovat tulevaisuutta koskevia arvioita. Tällaisia arvioita ovat esimerkiksi yleisestä talouskehityksestä ja markkinatilanteesta sekä asiakkaiden liiketoiminnan kannattavuudesta ja investointihalukkuudesta esitetyt näkemykset. Myös yhtiön kasvua, kehitystä, kannattavuutta sekä synergiaetujen ja kustannussäästöjen toteutumista koskevat odotukset ja lausumat sisältävät tulevaisuuteen liittyviä arvioita. Tässä yhteydessä käytetään esimerkiksi sanoja odottaa, arvioida ja ennakoida. Esitetyt arviot ja lausumat perustuvat tämänhetkisiin päätöksiin ja suunnitelmiin sekä tällä hetkellä tiedossa oleviin seikkoihin. Ne sisältävät riskejä ja epävarmuustekijöitä, joiden toteutuessa yhtiön tulokset voivat poiketa huomattavasti odotuksista.
Epävarmuustekijöitä ovat muun muassa:
(1) yleinen taloudellinen tilanne mukaan lukien valuuttakurssien ja korkotason vaihtelut, jotka vaikuttavat asiakkaiden toimintaedellytyksiin sekä yhtiön saamiin tilauksiin ja niiden kannattavuuteen
(2) kilpailutilanne, erityisesti kilpailijoiden kehittämät merkittävät teknologiset ratkaisut
(3) yhtiön oman toiminnan, kuten tuotannon, tuotekehityksen ja projektinjohdon, onnistuminen ja jatkuva tehostaminen
(4) vireillä olevien ja tulevien yrityskauppojen ja -järjestelyjen onnistuminen.