Årsredovisning och koncernredovisning 2012 NetJobs Group AB


2012 i korthet

  • Nettoomsättningen ökade 2% till 41,2 (40,2) MSEK.
  • Rörelseresultatet ökade 24% till 7,5 (6,0) MSEK.
  • Rörelsemarginalen ökade till 18,1% (14,9).
  • Resultat efter skatt ökade 27% till 5,5 (4,4) MSEK.
  • Resultat per aktie ökade 27% till 0,28 (0,22) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade 2% till 6,3 (6,4) MSEK.
  • Karriärguiden Sverige AB, ett helägt svenskt dotterbolag bildades och startade sin verksamhet under första kvartalet.
  • I november förvärvades domänen techjobs.com som ett led i bolagets långsiktiga vision att bli #1 i världen inom nischade jobbsajter.

 

Verkställande direktören har ordet

Trots en bra start 2012 räckte vi inte till hela vägen med att uppnå våra interna mål, omsättningstillväxten uppgick till endast 2 procent, vilket var under våra förväntningar. Positivt är dock att resultat per aktie ökade med 27 procent vilket är i linje med NetJobs övergripande finansiella mål: en årlig resultattillväxt per aktie om minst 20 procent. Glädjande var att vi visade ökad försäljning mot Tyskland tack vare vårt dotterbolag samt genomförde förvärvet av den internationella premiumdomänen www.TechJobs.com.

Vi kommer och har lagt mycket fokus på att förbättra den underliggande kvalitén i våra produkter, att leverera fler kvalitativa kandidater till våra kunder är något vi ständigt strävar mot. I januari 2013 genomfördes en TV-kampanj i TV4-kanalerna som följdes upp med en radiokampanj i Rix FM för att ytterligare stärka våra nischade varumärken.
Dessutom har vi lagt ner mycket resurser på att förbättra våra jobbsajter både funktionellt och till utseende.

Under början av 2013 har vi också hunnit med att stärka vår ledningsgrupp som ska leda till att vi fortsätter att stärka våra nischade varumärken och förbättrar vårt strukturkapital. Tillsammans med ökad intern utbildning av våra säljare är vi övertygade om att detta kommer leda till fler nöjda kunder och ökad försäljning. För att ytterligare öka försäljningen kommer vi jobba fortsatt hårt med att få in rätt människor i bolaget.


Tillväxtplanen för 2013 kan enkelt delas upp i tre punkter:
• Stärka våra marknadspositioner i Norden
– bla genom att öppna försäljningskontor i respektive land
• Fortsatt tillväxt i Tyskland där vi endast skrapat på ytan av den stora marknaden.
• En lansering och etablering av den globala IT-jobbsajten www.TechJobs.com.


Våra mål ska uppnås genom att vi är snabbfotade och vågar satsa där vi ser en tydlig potential och samtidigt konsekvent arbeta med små förbättringar i alla led.


Hristos Kitsos
Verkställande direktör

 

NetJobs är ledande i norra Europa inom nischade jobbsajter med 35 nischade jobbsajter och 5 generella jobbsajter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland med mer än 410 000 unika besök per månad (Google Analytics Januari 2013). Våra nischade jobbsajter fungerar som marknadsplatser på Internet där arbetsgivare hittar och rekryterar framtida medarbetare, och där arbetstagare hittar attraktiva jobb och information om deras framtida karriär. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. NetJobs vision är att vara #1 i världen inom nischade jobbsajter.


Pièces jointes

NetJobs_Arsredovisning_2012_web.pdf