Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Ökad omsättning och förbättrat resultat


APRIL – JUNI                      

(jämfört med samma period föregående år)

• Nettoomsättningen ökade med 7% till 8,9 (8,4) MSEK.

• Rörelseresultatet ökade till -0,7 (-1,3) MSEK.

• Rörelsemarginalen ökade till -7,9% (-15,6).

• Resultat efter skatt ökade till -0,7 (-1,7) MSEK.

• Resultat per aktie ökade till -0,03 (-0,09) SEK.

• Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade till -0,6 (-0,1) MSEK.

 

JANUARI - JUNI

(jämfört med samma period föregående år)

• Nettoomsättningen minskade med 6% till 18,2 (19,3) MSEK.

• Rörelseresultatet ökade till -0,7 (-1,9) MSEK.

• Rörelsemarginalen ökade till -3,9% (-9,7).

• Resultat efter skatt ökade till -0,7 (-2,5) MSEK.

• Resultat per aktie ökade till -0,03 (-0,12) SEK.

• Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -1,4 (-3,0) MSEK.

 

Väsentliga händelser under andra kvartalet

  • Årsstämman den 7 maj 2014 beslutade i enlighet med styrelsens förslag att inte lämna någon utdelning till aktieägarna för räkenskapsåret 2013.

 

VD-kommentar

Under kvartalet ökade nettoomsättningen med 7% till 8,9 (8,4) MSEK.  Rörelseresultatet förbättrades till -0,7 (-1,3) msek. Att vi uppvisar ett minusresultat under kvartalet är främst kopplat till uppstarts- och utvecklingskostnader i samband med våra nysatsningar i Norge samt Techjobs.com.

Försäljningen i Sverige har under kvartalet minskat med 12% vilket jag inte är nöjd med. Enligt en ny rapport från arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen stiga med 41 000 personer under 2014 och första halvåret 2015 i Sverige så det bäddar för ökad tillväxt på den svenska marknaden framöver.    

Glädjande är att vårt tyska dotterbolag fortsätter att växa och den tyska marknaden uppvisar en omsättningsökning om 41% jämfört med föregående år. Vi ser fortsatt god tillväxtpotential på den tyska marknaden där vi hittills bara skrapat lite på ytan. Vårt tyska dotterbolag står i dagsläget för ca 42% av omsättningen med en rörelsemarginal om 28%.  

Vi har också kommit igång med försäljningen på vårt norska kontor om än på låga nivåer och inte i den takt vi förväntat oss. Även försäljningen på Karriärguiden.se kom igång under kvartalet och tillsammans stod dessa 2 nya affärsområden för ca 10% av omsättningen. 

Arbetet med Techjobs.com har fortsatt och arbetet pågår fortfarande med att färdigställa all funktionalitet. Vi har under kvartalet mottagit många positiva reaktioner från kunder och gjort affärer med både europeiska och amerikanska företag. Parallellt jobbar vi även med att lansera Netjobs.com som jobbsajt.

Leveransen till kunderna i form av fler ansökningar per annons har ökat under kvartalet vilket visar att de förbättringar som gjorts ger resultat.

Sammanfattningsvis har vi många spännande projekt på gång och jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare på NetJobs förverkliga potentialen i dessa.

VD, Niklas Eriksson

 

 

NetJobs är ledande i norra Europa inom nischade jobbsajter med 35 nischade jobbsajter och 5 generella jobbsajter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland med mer än 410 000 unika besökare per månad (Google Analytics Januari 2013). Våra nischade jobbsajter fungerar som marknadsplatser på Internet där arbetsgivare hittar och rekryterar framtida medarbetare, och där arbetstagare hittar attraktiva jobb och information om deras framtida karriär. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank.


Pièces jointes

Delårsrapport jan - jun 2014 NetJobs Group AB.pdf