Containerships Oyj laskee liikkeeseen 4-vuotisen 60 miljoonan euron vakuudellisen senior-statuksisen joukkovelkakirjalainan


PÖRSSITIEDOTE                                                                                                             10.11.2017

CONTAINERSHIPS OYJ LASKEE LIIKKEESEEN 4-VUOTISEN 60 MILJOONAN EURON VAKUUDELLISEN SENIOR-STATUKSISEN JOUKKOVELKAKIRJALAINAN

Containerships plc ("Containerships" tai "Yhtiö") on onnistuneesti tarjonnut merkittäväksi 60 miljoonan euron vakuudellisen senior-statuksisen joukkovelkakirjalainan 100 miljoonan euron joukkovelkakirjalainaohjelman yhteydessä ("Joukkovelkakirjalaina"). Marraskuussa 2021 erääntyvälle joukkovelkakirjalainalle maksetaan kvartaaleittain 3-kuukauden euribor-korkoa lisättynä marginaalilla 6,25 prosenttia.

Joukkovelkakirjalainaan sovelletaan Suomen lakia, ja yhtiö on sitoutunut listaamaan joukkovelkakirjalainan Nasdaq Helsinkiin 60 päivän kuluessa liikkeeseenlaskupäivästä.

Transaktiosta saatavat varat käytetään yhtiön olemassa olevan joukkovelkakirjalainan (ISIN: FI4000148804) uudelleenrahoittamiseen sekä yleisiin rahoitustarpeisiin, mukaan lukien investointeihin ja hankintoihin.

Transaktio otettiin hyvin vastaan markkinoilla, ja siihen osallistuivat pääasiassa suomalaiset institutionaaliset sijoittajat, minkä lisäksi kysyntä oli vahvaa muissa Pohjoismaissa sekä Iso-Britanniassa.

"Olemme tyytyväisiä Yhtiötä kohtaan osoitettuun vahvaan kiinnostukseen sekä nykyisten että uusien sijoittajien taholta. Joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlasku ei vain edistä Yhtiötä alentamaan rahoituskustannuksia; se myös auttaa Yhtiötä tavoittelemaan Euroopan ensimmäisen täysin LNG-pohjaisen logistiikkatoimitusketjun perustamista, asemoiden Yhtiön edelläkävijäksi Euroopan lyhyen välimatkan meriliikennelogistiikassa.", sanoo Yhtiön toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksonen.

Pareto Securities Oy toimi joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskun pääjärjestäjänä.

Lisätietoja:


Kari-Pekka Laaksonen, CEO, Containerships plc
+358 5055 02 555, kari-pekka.laaksonen@containerships.fi

Markus Wirenhammar, Head of Debt Capital Markets, Pareto Securities AB
+46 70-872 51 86, markus.wirenhammar@paretosec.com

Tiedot ovat luonteeltaan sellaisia, joita Containerships Oyj julkistaa EU: n markkinoiden väärinkäyttösasetuksen ja kaupankäynnin rahoitusvälineiden kauppaa koskevan lain (748/2012, sellaisena kuin se on muutettuna) mukaisesti. Tietoja jaettiin julkistamista varten jäljempänä olevassa yhteyshenkilön kautta 19.05 EEST: ssä 10. marraskuuta 2017.

Tämän pörssitiedotteen ei ole tarjous myydä eikä ostaa mitään Containerships Oyj:n joukkovelkakirjalainoista tai muista vakuuksista. Tässä pörssitiedotteessa olevat lausunnot, jotka eivät ole historiallisia tosiasioita, voivat olla ennakoivia lausuntoja. Näihin tulevaisuuteen liittyviin lausuntoihin liittyy riskejä ja epävarmuustekijöitä, jotka saattavat aiheuttaa lopputuloksen muodostuvan olennaisesti erilaiseksi. Containerships Oyj ei ole velvollinen tarkistamaan tai päivittämään tulevaisuutta koskevia lausuntoja, ellei sitä edellytetä sovellettavien arvopaperilakien nojalla.

Containerships Oyj

CONTAINERSHIPS on täyden palvelun logistiikkayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen turvallisen ja nopean konttiliikenteen Itämeren, Pohjanmeren ja Välimeren alueilla. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen valikoiman erilaisia kontteja ja kuljetusmuotoja, joiden avulla yhtiö pystyy ratkaisemaan asiakkaidensa logistiikkatarpeet kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja www.containershipsgroup.com.