Silmäasema Oyj: Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen


Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen

Silmäasema Oyj                
Pörssitiedote                      
5.11.2019 klo 9.00


Silmäasema Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 26.11.2019 alkaen klo 14.00 Pasilassa Ison Pajan auditoriossa, osoitteessa Radiokatu 3, 00240 Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan klo 13.30.

A. YLIMÄÄRÄISESSÄ YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT
Ylimääräisessä yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaaminen

2. Kokouksen järjestäytyminen

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen

4. Kokouksen laillisuuden toteaminen

5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

6. Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenille maksettavat vuosipalkkiot pidetään ennallaan eli ovat seuraavat:

  • Hallituksen puheenjohtaja: 40 000 euroa
  • Hallituksen varapuheenjohtaja: 22 000 euroa
  • Hallituksen jäsen: 22 000 euroa

Vuosipalkkion lisäksi nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenille maksetaan aiemman käytännön mukaisesti tarkastusvaliokunnan kokouksiin osallistumisesta kokouspalkkiota 400 euroa kokoukselta.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen palkkiot maksetaan rahana.

7. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistetaan seitsemän (7) varsinaisen yhtiökokouksen 2020 päättymiseen asti jatkuvalle toimikaudelle.

8. Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten valitseminen

Nimitystoimikunta ehdottaa, että yhtiön hallituksen jäseniksi valitaan uudelleen Martti Kiuru ja Torsti Sihvola sekä uusiksi jäseniksi Harri Halonen, Antti Kummu, Teppo Lindén, Juho Lipsanen ja Ulla Näpänkangas. Lisäksi nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Antti Kummu ja varapuheenjohtajaksi Teppo Lindén.

Kaikki valittaviksi ehdotetut henkilöt ovat antaneet suostumuksensa ehdokkuudelle.

Kaikkien hallituksen jäseniksi ehdotettujen henkilöiden ansioluettelot ovat saatavilla osoitteessa https://company.silmaasema.fi/fi/yhtiokokous/ylimaarainen-yhtiokokous-2019.

9. Kokouksen päättäminen

B. YHTIÖKOKOUSASIAKIRJAT

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat päätösehdotukset sekä tämä kokouskutsu ovat saatavilla Silmäasema Oyj:n internetsivuilla osoitteessa https://company.silmaasema.fi/fi/yhtiokokous/ylimaarainen-yhtiokokous-2019. Päätösehdotukset ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa. Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internetsivuilla viimeistään 10.12.2019.

C. OHJEITA KOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE

1. Osakasluetteloon merkitty osakkeenomistaja

Oikeus osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on 14.11.2019 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään 18.11.2019 klo 16.00, mihin mennessä ilmoittautumisen on oltava perillä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua

  1. Sähköisesti yhtiön verkkosivuilla osoitteessa https://company.silmaasema.fi/fi/yhtiokokous/ylimaarainen-yhtiokokous-2019
  2. puhelimitse numeroon 050 416 7632. (arkipäivisin klo 9.00 ja 16.00 välisenä aikana); tai
  3. kirjeitse osoitteeseen Silmäasema Oyj, Sari Närvä-Riitala, Radiokatu 3, 00240 Helsinki

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus / Y-tunnus, osoite ja puhelinnumero. Lisäksi pyydetään ilmoittamaan mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja henkilötunnus. Osakkeenomistajien Silmäasema Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain ylimääräisen yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

Osakkeenomistajan, hänen edustajansa tai asiamiehensä tulee kokouspaikalla tarvittaessa pystyä osoittamaan henkilöllisyytensä ja/tai edustusoikeutensa.

2. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niillä osakkeilla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon 14.11.2019. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon torstaina 21.11.2019 klo 10.00 mennessä. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä tilapäiseen osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua ylimääräiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.

3. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä osoitteeseen Silmäasema Oyj, Sari Närvä-Riitala, Radiokatu 3, 00240 Helsinki, ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

4. Muut ohjeet/tiedot

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävissä asioissa.

Silmäasema Oyj:llä on kokouskutsun päivänä 5.11.2019 yhteensä 14 248 805 liikkeeseen laskettua osaketta, jotka edustavat 14 248 805 ääntä.

SILMÄASEMA OYJ
Hallitus

Silmäasema on kotimainen yritys, joka tarjoaa maanlaajuisesti kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäleikkauksia tarjoava silmäsairaalaketju sekä toiseksi suurin optikkoketju. Silmäasema-ketjulla on lähes 150 myymälää ja 13 silmäsairaalaa Suomessa sekä yhdeksän myymälää Virossa. Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee yli 1 000 näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista. Silmäasema-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 122,9 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate 11,8 miljoonaa euroa.