DNA Oyj: Jukka Leinonen siirtyy täysipäiväisesti Telenorin Nordic Clusterin vetäjäksi


DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE* 17.3.2021 KLO 9.30

DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen siirtyy syksyllä 2021 täysipäiväisesti Telenor-konsernin Nordic Clusterin vetäjäksi. Hän jatkaa samalla Telenorin konsernijohtoryhmän jäsenenä sekä Telenorin Tanskan ja Ruotsin tytäryhtiöiden että Telenorin IoT-liiketoimintaan erikoistuneen Telenor Connexionin hallitusten puheenjohtajana.

DNA käynnistää välittömästi uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. Uuden toimitusjohtajan aloittaessa DNA:lla Jukka Leinonen siirtyy DNA:n hallituksen puheenjohtajaksi osana rooliaan Telenorin pohjoismaisen toiminnan vetäjänä (EVP Head of Nordics). Jukka Leinonen raportoi tehtävässään Telenorin konsernijohtajalle Sigve Brekkelle.

"Jukka Leinonen on johtanut menestyksekkäästi Nordic Clusteria vuodesta 2019 lähtien. Hän on kehittänyt pohjoismaisten liiketoimintojemme yhteistyötä keskittyen synergioiden hyödyntämiseen sekä kasvun luomiseen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Olemme nyt sopineet tämän työn vauhdittamisesta entisestään ja olen pyytänyt Jukkaa jatkamaan tässä työssä täysipäiväisesti", Telenorin konsernijohtaja Sigve Brekke kommentoi. 

Jukka Leinonen on työskennellyt DNA:lla vuodesta 2010 lähtien. Hän aloitti tuolloin DNA:n yritysliiketoiminnan johtajana. Vuonna 2013 hänet valittiin DNA:n toimitusjohtajaksi ja vuodesta 2019 lähtien hän on johtanut Telenorin pohjoismaista Nordic Clusteria oman toimensa ohella. Ennen työskentelyään DNA:lla hän työskenteli pitkään silloisella TeliaSoneralla erilaisissa myynnin, markkinoinnin ja tuotehallinnan johtotehtävissä.

Lisätietoja medialle:
toimitusjohtaja Jukka Leinonen, DNA Oyj, puh. 044 044 1000, jukka.leinonen@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Liite: Jukka Leinosen kuva

*DNA:n osakkeen listaus Nasdaq Helsingin pörssissä päättyi 3.2.2020 ja tämän jälkeen DNA ei ole arvopaperimarkkinalain mukaisen tiedonantovelvollisuuden piirissä osakkeiden liikkeeseenlaskijana. DNA on kuitenkin laskenut liikkeelle vuonna 2025 erääntyvän joukkovelkakirjalainan (ISIN: FI4000312095), joka on listattuna Nasdaq Helsingin pörssissä ja jonka suhteen DNA on edelleen tiedonantovelvollisuuden piirissä.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj