Nová správa: Programová transparentnosť – kľúč k rastu príjmov z CTV

Väčšina globálnych značiek by zvýšila výdavky na médiá u vydavateľov, ktorí poskytujú signály objektov s obsahom


NO-HEADQUARTERS/REDWOOD CITY, Kalifornia, Sept. 28, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- PubMatic (Nasdaq: PUBM), nezávislá technologická spoločnosť poskytujúca dodávateľský reťazec digitálnej reklamy budúcnosti, oznámila zistenia z novej správy objednanej v spolupráci so spoločnosťou Advertiser Perceptions s názvom „Transparentnosť prinesie viac výdavkov na CTV/OTT.“ Štúdia odhaľuje príležitosť, ktorú transparentnosť prináša inzerentom aj vlastníkom v mediálnych aktívach CTV. Značky získavajú väčšiu transparentnosť prostredníctvom robustných dátových signálov, ako je objekt s obsahom (Content Object), o obsahu a kontexte umiestnenia v médiách, čím sa zvyšuje dopyt po vydavateľoch, ktorí poskytujú dodatočnú transparentnosť.

  • 62 % značiek v USA a 82 % značiek v Spojenom kráľovstve súhlasí s tým, že by zvýšili svoje výdavky u partnerov, ktorí poskytujú údaje, ako sú signály objektov s obsahom.
  • Väčšina inzerentov je ochotná zaplatiť príplatok za transparentnosť, ktorú im signály objektov s obsahom poskytujú, vrátane 57 % v USA a 64 % v Spojenom kráľovstve.
  • Dve tretiny opýtaných inzerentov v USA a 78 % v Spojenom kráľovstve uviedlo, že prítomnosť signálov objektov s obsahom by zvýšila ochotu presunúť rozpočet z lineárnej televízie na videoreklamy v CTV/OTT.

„Táto štúdia dokazuje kritickú hodnotu transparentnosti pri zvyšovaní dopytu po programovej CTV. Dodávateľský reťazec budúcnosti využíva údaje na to, aby priviedol inzerentov bližšie k ich klientom, čo následne vytvára väčší dopyt po vydavateľoch,“ povedala Nicole Scaglione, viceprezidentka divízie CTV a OTT v PubMatic. „Objekt s obsahom poskytuje vydavateľom hlavne kľúčovú cestu k zdieľaniu signálov, ktoré dávajú kupujúcim médií kontextové informácie, ktoré potrebujú na splnenie cieľov kampane a viac výdavkov na CTV.“

Spoločnosť Advertiser Perceptions tiež zistila, že sedem z desiatich inzerentov dotazovaných v USA a ešte viac v Spojenom kráľovstve súhlasilo s tým, že používanie objektu s obsahom na zdieľanie informácií je užitočné pre transparentnosť, a hĺbkové rozhovory odhalili, že signály objektov s obsahom sú pre inzerentov rozhodujúce, aby pochopili, čo si vlastne kúpili. Inzerenti, ktorí sa zúčastnili prieskumu, uviedli, že zvýšia svoje výdavky u partnerov, ktorí poskytujú signály objektu s obsahom, ktoré zvyšujú transparentnosť nákupov médií s programom. Avšak len asi polovica inzerentov v USA a šesť z desiatich v Spojenom kráľovstve v súčasnosti využíva objekty s obsahom pri svojich nákupoch médií.

„Programová CTV dáva inzerentom viac možností zacielenia, lepšiu merateľnosť a rozhodovanie v reálnom čase. Náš prieskum ukazuje, že pridanie signálov, ako je kategória a žáner, vedie značky k zvýšeniu výdavkov, presunom od lineárnych a iných kanálov,“ povedala Nicole Perrin, viceprezidentka pre Business Intelligence v spoločnosti Advertiser Perceptions.

Štúdiu si stiahnite tu: https://pubmatic.com/reports/ctv-transparency-report.

Metodika prieskumu
Spoločnosť PubMatic si objednala spoločnosť Advertiser Perceptions na prieskum medzi 200 inzerentmi v USA a 100 inzerentmi v Spojenom kráľovstve z ich komunity Ad Pros Community od 21. júna do 12. júla 2022, ako aj vykonanie 4 telefonických rozhovorov v auguste 2022 o nákupe videoreklám v CTV a OTT, transparentnosti a signáloch objektov s obsahom. Títo inzerenti minú ročne minimálne 25 miliónov USD v USA a 8,3 milióna GBP ročne v Spojenom kráľovstve na videoreklamy a ovplyvňujú programovú reklamnú stratégiu CTV/OTT.

O spoločnosti Advertiser Perceptions
Advertiser Perceptions je globálny líder v oblasti business intelligence založených na prieskume pre odvetvie reklamy, marketingu a reklamných technológií. Náš odborný personál poskytuje nezaujatý pohľad na reklamný trh založený na prieskume s analýzami a riešeniami prispôsobenými špecifickým KPI a obchodným cieľom klientov. Tieto poznatky poskytujú klientom istotu, že môžu robiť tie najlepšie organizačné, predajné a marketingové rozhodnutia, a tým prinášať vyššie výnosy a väčšiu spokojnosť klientov.

O spoločnosti PubMatic
PubMatic (Nasdaq: PUBM) je nezávislá technologická spoločnosť, ktorá maximalizuje hodnotu pre zákazníkov poskytovaním dodávateľského reťazca digitálnej reklamy budúcnosti. Predajná platforma spoločnosti PubMatic umožňuje popredným svetovým tvorcom digitálneho obsahu kontrolovať na otvorenom internete prístup k ich aktívam a zvýšiť monetarizáciu tým, že marketingovým špecialistom umožňuje zvýšiť návratnosť investícií a osloviť adresné publikum cez formáty reklamy a zariadenia. Náš prístup založený na infraštruktúre umožňuje od roku 2006 efektívne spracovanie a využitie údajov v reálnom čase. Poskytovaním škálovateľných a flexibilných programových inovácií zlepšujeme výsledky pre našich zákazníkov a zároveň podporujeme živý a transparentný dodávateľský reťazec digitálnej reklamy.

Kontakt pre tlač:
Broadsheet Communications pre spoločnosť PubMatic
pubmaticteam@broadsheetcomms.com
(917) 826-1103