Novo poročilo: Programska preglednost je ključnega pomena za rast prihodkov iz CTV

Večina globalnih blagovnih znamk bi povečala porabo za medije pri založnikih, ki zagotavljajo signale gradnikov vsebine


NO-HEADQUARTERS/REDWOOD CITY, Kalifornija, Sept. 28, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- PubMatic (Nasdaq: PUBM), neodvisna tehnološka družba, ki zagotavlja dobavno verigo digitalnega oglaševanja prihodnosti, je danes oznanila izsledke novega poročila, naročenega v partnerstvu z družbo Advertiser Perceptions, z naslovom »Preglednost bo prinesla več potrošnje za CTV/OTT«. Raziskava izpostavlja priložnost, ki jo preglednost prinaša oglaševalcem in založnikom v zvezi z inventarjem medijev CTV. Blagovne znamke pridobijo večjo preglednost prek robustnih podatkovnih signalov, kot je gradnik vsebine, o vsebini in kontekstu umeščanja v medije, s čimer se poveča povpraševanje po založnikih, ki zagotavljajo dodatno preglednost.

  • 62 % blagovnih znamk v ZDA in 82 % blagovnih znamk v Združenem kraljestvu se strinja, da bi povečale potrošnjo pri partnerjih, ki zagotavljajo podatke, kot so signali gradnikov vsebine.
  • Večina oglaševalcev je pripravljena plačati določeno premijo za preglednost, ki jim jo nudijo signali gradnikov vsebine, vključno s 57 % v ZDA in 64 % v Združenem kraljestvu.
  • Dve tretjini anketiranih oglaševalcev iz ZDA in 78 % iz Združenega kraljestva je povedalo, da bi bili zaradi prisotnosti signalov gradnikov vsebine bolj pripravljeni proračun preusmeriti z video oglasov na linearni TV na video oglase na CTV/OTT.

»Ta raziskava dokazuje kritično vrednost preglednosti pri povečevanju povpraševanja po programski CTV. V dobavni verigi prihodnosti se uporabljajo podatki, s katerimi se oglaševalci približajo svojemu občinstvu, s čimer se ustvarja večje povpraševanje po založnikih,« je povedala Nicole Scaglione, podpredsednica za poslovanje CTV in OTT pri družbi PubMatic. »Gradnik vsebine ponuja zlasti ključno pot za založnike, po kateri lahko delijo signale, ki kupcem medijev podajajo kontekstualne informacije, ki jih ti potrebujejo za doseganje ciljev kampanje in večjo potrošnjo za CTV.«

Družba Advertiser Perceptions je ugotovila tudi, da sedem od desetih anketiranih oglaševalcev v ZDA in še več v Združenem kraljestvu soglaša, da je uporaba gradnika vsebine za izmenjavo informacij koristna za preglednost, poglobljeni intervjuji pa so razkrili, da so signali gradnikov vsebine ključnega pomena, ki oglaševalcem zagotavljajo razumevanje o tem, kaj so dejansko kupili. Anketirani oglaševalci so povedali, da bi povečali potrošnjo pri partnerjih, ki zagotavljajo signale gradnikov vsebine, kar povečuje preglednost programskih medijskih nakupov. Vendar pa le približno polovica oglaševalcev v ZDA in šest od desetih v Združenem kraljestvu trenutno uporablja gradnik vsebine pri svojih medijskih nakupih.

»Programska CTV ponuja oglaševalcem več možnosti ciljanja, boljšo merljivost in odločanje v realnem času. Naša raziskava kaže, da dodajanje signalov, kot sta kategorija in žanr, blagovne znamke spodbuja k potrošnji, in sicer s prehodom z linearnih in drugih kanalov,« je povedala Nicole Perrin, podpredsednica za poslovno inteligenco v družbi Advertiser Perceptions.

Raziskavo si lahko prenesete z naslednje spletne strani: https://pubmatic.com/reports/ctv-transparency-report.

Metodologija raziskave
Družba PubMatic je pri skupnosti Ad Pros Community družbe Advertiser Perceptions naročila anketo pri 200 oglaševalcih iz ZDA in 100 oglaševalcih iz Združenega kraljestva, in sicer v obdobju med 21. junijem in 12. julijem 2022, ter izvedbo štirih telefonskih intervjujev avgusta 2022 o zakupu video oglasov na CTV in OTT, preglednosti in signalih gradnikov vsebine. Ti oglaševalci za video oglase v ZDA porabijo najmanj 24 milijonov dolarjev letno in v Združenem kraljestvu 8,3 milijona funtov letno ter vplivajo na oglaševalsko strategijo programske CTV/OTT.

O družbi Advertiser Perceptions
Družba Advertiser Perceptions je vodilni svetovni akter na področju poslovne inteligence na osnovi raziskav za panoge oglaševanja, trženja in tehnologije oglasov. Naše strokovno osebje na osnovi raziskav podaja nepristranski vpogled v oglaševalski trg ter ponuja analize in rešitve, prilagojene specifičnim KPI in poslovnim ciljem strank. Ti vpogledi strankam zagotavljajo zaupanje, da bodo sprejele najboljše organizacijske, prodajne in trženjske odločitve, s čimer bodo povečale prihodke in zadovoljstvo strank.

O družbi PubMatic
PubMatic (Nasdaq: PUBM) je neodvisna tehnološka družba, ki maksimira vrednost za stranke z zagotavljanjem dobavne verige digitalnega oglaševanja prihodnosti. Platforma družbe PubMatic za prodajno stran vodilnim svetovnim ustvarjalcem digitalnih vsebin v odprtem internetu omogoča nadzor dostopa do njihovega inventarja in povečevanje monetizacije tako, da tržnikom omogoča izboljševanje donosnosti naložb in doseganje točno določenih občinstev z vsemi oblikami oglasov in prek vseh naprav. Vse od leta 2006 nam naš pristop, usmerjen v infrastrukturo, omogoča učinkovito obdelavo in uporabo podatkov v realnem času. Z zagotavljanjem nadgradljivih in prilagodljivih programskih inovacij izboljšujemo rezultate naših strank ob hkratnem spodbujanju živahne in pregledne dobavne verige digitalnega oglaševanja.

Stik za medije:
Broadsheet Communications za PubMatic
pubmaticteam@broadsheetcomms.com
(917) 826-1103