A PubMatic bemutatja az Activate eszközt, amely elérhetővé teszi a programmatic automatizált vásárlást a közvetlen CTV és videó ügyletekhez

Az Activate eszközt elsőként a Dentsu, FuboTV, GroupM, Havas, LG, Mars és Omnicom Media Group, Németország használja

NO-HEADQUARTERS/REDWOOD CITY, Calif., May 09, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) --  A PubMatic (Nasdaq: PUBM), független technológiai vállalat, amely a jövő digitális hirdetési ellátási láncát biztosítja, ma bejelentette az Activate eszköz bemutatását. A forradalmian új, végponttól-végponting alkalmazható ellátásiútvonal-optimalizálási (SPO) megoldás lehetővé teszi a vásárlók számára a nem aukciós, közvetlen tranzakciók végrehajtását a PubMatic automatizált platformján, hozzáférést biztosítva a prémium video- és CTV-tartalmakhoz. Az eszköz bevezetési partnerei közé tartozik többek között a dentsu, FuboTV, GroupM, Havas, LG, Mars, és Omnicom Media Group Németország.

Az Activate az iparág új szabványát képviseli, mivel egyetlen technológiai réteggel közvetlenül kapcsolja össze a digitális média vásárlóit és eladóit. Az Activate segítségével a vásárlók fokozott irányítással rendelkeznek a többcsatornás videó befektetéseik fölött, egyetlen platformon végezhetnek tranzakciókat a PubMatic prémium CTV és online videó tartalmaiban, ami lehetővé teszi a közvetlen üzletkötés gördülékeny átvitelét a programmatic privát (PMP) vagy programmatic garantált (PG) piacokra. A komplexitás csökkentésének, az egyrétegű technológiás megoldás által csökkentett időnek és költségnek köszönhetően az Activate várhatóan megkönnyíti a behelyezés-megrendelési költségvetések átvitelét a programmatic rendszerbe. Ennek eredményeképpen a vásárlók megnövekedett megtérülési arányt, a kiadók pedig a bevételek növekedését tapasztalhatják.

“A digitális média vásárlók és eladók egy hatékonyabb, átláthatóbb és fenntarthatóbb ellátási láncot keresnek, amely a programmatic vásárlás teljes potenciálját hasznosítja,” mondta a PubMatic társalapítója és ügyvezető igazgatója, Rajeev Goel. „Az Activate a több mint négy évvel korábban létrehozott sikeres ellátásiútvonal-optimalizálási stratégiát terjeszti ki. A vásárlók és tartalomtulajdonosok egyrétegű technológia segítségével történő közvetlen összekapcsolásával jelentősen csökkentjük a kimaradások, eltérések, adatmásolás, átláthatatlanság és komplexitás kockázatát a programmatic vásárlás piacán. Ez vásárlóink számára magasabb megtérülési arányt, kiadóink számára nagyobb bevételt eredményez, összhangban azon küldetésünkkel, hogy az online tartalomkészítők végtelen potenciálját hasznosítsuk, akik a reklámokra elsőrendű bevételi forrásként támaszkodnak.”

A PubMatic 2022-es Martin felvásárlásából származó hasznosító technológiára építve, az Activate teljes mértékben integrált a PubMatic növekvő szoftvercsomagjába, beleértve a PubMatic eladó-oldali és kapcsolódási platformját.

Amint a fogyasztói szokások egyre inkább a streaming fele tolódnak, a kiadóknak és vásárlóknak egyre hatékonyabb módokra van szüksége a CTV- és videotartalmak tranzakcióinak a kezeléséhez. A digitális reklámellátási lánc ügyféligényeken alapuló modernizálásával és személyre szabásával az Activate elérhetővé teszi az automatizálást a CTV- és videotartalmakhoz, amelyek még mindig elavult tranzakciós módokat használnak. Az iparági becslések szerint 2023-ban a nem programmatic behelyezés-megrendelések várhatóan a CTV 60%, míg az online videó tranzakciók 18%-át fogják kitenni. Az Activate a PubMatic teljes lehetséges piacán egy közel 65 milliárd dolláros bővítést képvisel.

Hirdetők véleményei az Activate-ről:

dentsu – „A Dentsu elkötelezett az innovációt, hatékonyságot és eredményességet elősegítő partneri kapcsolatok kialakításában a digitális hirdetések ellátási láncában” – mondta Brad Stockton, a Video Innovation, dentsu vezető aligazgatója. „A PubMatic Activate eszköze lehetővé teszi a hirdetőink számára a video- és CTV befektetések jobb irányítását és több felhasználható médiát tesz elérhetővé a rendszerben.”

GroupM - “Ügyfeleink hatékony médiahozzáférésének biztosítása elsőrendű prioritással bír számunkra,” mondta Axel Jonuschies, a GroupM Global Programmatic befektetések társtulajdonos menedzsere. „Több éve működünk együtt a PubMatic vállalattal az ellátási útvonalunk optimalizálásában, és nemrégiben indítottuk el a GroupM Premium piacterünket, amelyen a legközvetlenebb és átláthatóbb kapcsolódást tesszük elérhetővé a prémium CTV- év video-tartalomgyártók számára. Az Activate segítségével most tovább erősíthetjük a piacterünket, és lehetővé tesszük ügyfeleink számára a hasznosítható média maximalizálását, illetve a garantált aktiválások technológiai költségeinek minimalizálását.”

Havas – „A PubMatic a Havas Media hosszú távú, értékes partnere az átlátható és fenntartható megoldások nyújtásában a reklámszolgáltatók számára,” mondta Tom Grant, SVP Group igazgató, befektetési műveletek, Havas Media Group, Észak-Amerika. “Izgatottan várjuk a további innovációkat és hatékonyságnövelést a programmatic ellátási lánc összehangolásában a videó és TV vásárlási piacán.”

Mars – „A Mars elkötelezett a hatékonyság és fenntarthatóság megvalósítása iránt a reklámellátási láncunkban” – mondta Ron Amram, a Mars globális médiavezetője. „A PubMatic Activate eszköze igazodik az SPO-stratégiánkhoz, ezáltal fokozott irányítást tesz lehetővé afölött, hogy hogyan, hol és mikor használjuk fel a CTV- és video-költségvetésünket, és hozzájárul vállalatunk általános növekedéséhez.”

Omnicom Media Group Németország - “Miközben a programmatic piac fő kihívásainak megoldására törekszünk, a komplexitás fenntartható csökkentésére ügyfeleink számára, a nagyobb átláthatóság, hatékonyság és márkabiztonság elérésére, folyamatosan keressük az innovatív, kiemelkedő minőséget nyújtó technológiai partnereket,” mondta Can Zeybekler, az Omnicom Media Group Németország ügyvezető tulajdonosa és az MPX ügyvezető igazgatója. „Örömmel működünk együtt a PubMatic vállalattal az Activate eszközön a CTV üzletág továbbfejlesztésében, jobb kampányeredmények elérése és hatékonyabb hirdetésellátási lánc létrehozása érdekében.”

Kiadók véleményei az Activate-ről:

FuboTV - "Lehetőséget teremt a jelenlegi CTV programmatic ellátási láncának bővítésére a munkafolyamat és bevételi modellek optimalizálásával," mondta Lynette Kaylor, a FuboTV reklámeladási vezető aligazgatója. „Az Activate segít a hirdetőknek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a költségvetésükből, míg a médiatulajdonosok számára nagyobb átláthatóságot biztosít."

LG „ „Az LG Ad Solutions örömmel vesz részt a PubMatic Activate megoldásának bevezetésében, amely megerősíti az általunk kiszolgált márkákkal és ügynökségekkel való együttműködési törekvéseinket. Ezzel az együttműködéssel biztosíthatjuk ügyfeleink hozzáférését a kiváló minőségű, márkavédett CTV-tartalmakhoz, és hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb, fejlődő iparág létrehozásához mindenki számára" – mondta Kelly McMahon, az LG Ad Solutions rangidős alelnöke és globális operatív vezetője. "Már most látható, hogy a reklámozók használják az Activate platformot, amely jobb átláthatóságot, hatékonyságot és teljesítményt biztosít a programmatic rendszerben."

Az Activate eszközzel kapcsolatos további részletekért látogasson el a pubmatic.com/activate oldalra.

A PubMatic bemutatása
A PubMatic (Nasdaq: PUBM) egy független technológiai vállalat, amely az ügyfelek értékajánlatának maximalizálását teszi lehetővé a legújabb digitális reklám ellátási lánc szolgáltatásával. A PubMatic értékesítőoldali platformja lehetővé teszi a világ vezető digitális tartalomkészítői számára készleteik kezelését és a megtérülés fokozását a marketingtevékenységekbe tett befektetések megtérülésének, valamint az elért hallgatóság méretének növelésével különböző reklámformátumokban és eszközökön. 2006 óta a rendszeralapú megközelítésünk lehetővé tette az adatok hatékony, valós idejű felhasználását. A skálázható és rugalmas programmatic innováció lehetővé tételével javítjuk az ügyfeleink eredményeit, miközben egy dinamikus és átlátható digitális reklámellátási láncot hozunk létre.

Sajtókapcsolat:
Broadsheet Communications for PubMatic