Tacton är pionjärer inom Environmental Footprint Configuration för tillverkningsindustrin

Möjliggör för företag och deras kunder att fatta välinformerade beslut i enlighet med hållbarhetsmål


CHICAGO och STOCKHOLM, July 26, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Tacton, den ledande Configure, Price, Quote (CPQ) partnern för tillverkningsindustrin är stolta över att tillkännage lanseringen av sin senaste innovation med fokus på hållbar produktförsäljning: Environmental Footprint Configuration. Detta banbrytande tillägg till Tacton CPQ kommer att revolutionera tillverkningsindustrin genom att ge företag och deras kunder möjlighet att fatta välgrundade beslut som ligger i linje med deras hållbarhetsmål.

Föreskrifter och mål för koldioxidavtryck fortsätter att vara ett viktigt fokus för företag över hela världen. Baserat på intervjuer med kunder ser Tacton att tillverkare riskerar att förlora intäkter om de inte kan tillhandahålla ESG-data som en del av sina offerter. Risken är upp till 5% minskning av intäkterna utan ESG-data och en potential för cirka 25% ökning av intäkterna med inkludering av ESG-data. Tactons Environmental Footprint Configuration kommer vid en avgörande tidpunkt och möjliggör för tillverkare att förstå miljöpåverkan från konfigurerade produkter. Nu kan de inte bara rapportera produkters miljöpåverkan till tillsynsmyndigheter utan också ge sina kunder lättillgänglig information om koldioxidutsläpp för konfigurerade produkter.

Med Environmental Footprint Configuration genereras produktspecifik miljöpåverkansdata via ett gränssnitt för livscykelanalys (LCA) för varje enskild konfiguration. Att utnyttja LCA-information kräver vanligtvis manuellt arbete från experter, vilket tar flera dagar för bara en konfiguration. Med den nya integrationen till LCA-mjukvara är denna beräkning automatiserad och kan resultera i betydande kostnadsbesparingar. Tacton är specialbyggd för att integreras sömlöst med alla LCA-datakällor och startar den första integrationen med PRe’ Sustainability och deras mjukvara SimaPro för LCA-data. SimaPro är en robust datakälla som är uppbyggd under 30 års användning av forskningsinstitutioner och företag i 80 länder.

Med LCA-data och Environmental Footprint Configuration utrustar Tacton CPQ tillverkare med omfattande utsläppsdata som spänner över Scope 1, 2 och 3, vilket gör det möjligt för dem att kvantifiera och optimera miljöpåverkan från sina produkter under hela produktens livscykel. Från materialval och energiförbrukning under användning till transport och avfallshantering kan företag nu fatta miljömedvetna beslut som möjliggörs av konfiguration.

Tactons Environmental Footprint Configuration kommer att leverera oöverträffat affärsvärde. Tillverkare kommer nu att kunna:

  • Få omedelbar tillgång till utsläppsdata per produkt för sin rapportering.
  • Generera nya intäkter och högre marginaler genom att kunna erbjuda lägre miljöpåverkan.
  • Undvik manuella LCA-beräkningar för rapportering eller val av produkter.
  • Konfigurera produkter snabbt och visualisera CO2-utsläppen för specifika, enskilda konfigurationer.
  • Integrera med valfri LCA-databas.

"Med introduktionen av Environmental Footprint Configuration revolutionerar Tacton vad det innebär att erbjuda hållbara produkter", säger Bo Gyldenvang, Chief Executive Officer på Tacton. "Vi tror att transparens för utsläppsdata kommer att driva innovation och driva tillverkare att utveckla mer hållbara produkter. Vi är stolta över att kunna erbjuda tillverkningsindustrin ett kraftfullt verktyg som enkelt kan optimera en miljövänlig produktkonfiguration online, vilket ger tillverkare möjligheten att tillhandahålla differentierade och hållbara lösningar till sina kunder.”

Environmental Footprint Configuration kommer att vara tillgänglig för köp som tillval i Tacton CPQ från och med augusti 2023. Se den här videon för att lära dig mer om denna innovativa CPQ-funktion. Dessutom, för att hjälpa tillverkare att utbilda sig inom miljöbestämmelser och de potentiella affärsfördelarna med att erbjuda hållbara produkter, kommer Tacton att erbjuda workshops med start Q3 2023.

Om Tacton
Tacton är ett ledande SaaS-företag vars produkter används av globala tillverkare. Tacton Trusted Configuration förenklar försäljningen för tillverkare av komplexa produkter. Tactons Configure, Price, Quote-programvara har utsetts till ledare av Gartner i Magic Quadrant för CPQ Application Suites och är erkänd för sina avancerade produktkonfigurations- och visualiseringsmöjligheter. Tactons grundare var banbrytande med den datorbaserade produktkonfiguration som idag driver Tacton CPQ och CAD Design Automation. Sedan 1998 används Tacton av globala kunder som ABB, Daimler, MAN, Scania, Siemens, Xylem och Yaskawa. Företaget har huvudkontor i Chicago och Stockholm, med regionala kontor i Karlsruhe, Warszawa och Tokyo.
Följ Tacton på LinkedIn och Twitter.

Om PRé 
PRé Sustainability hjälper företag att omsätta hållbarhetsstrategi till handling, genom faktabaserade konsulttjänster, utbildning och mjukvarulösningar baserade på livscykeltänkande. Organisationer kontaktar PRé för att mäta, förbättra och kommunicera sin hållbarhetsprestanda. PRés flaggskeppsprodukt är SimaPro: mjukvara för life cycle assessment (LCA). SimaPro ger hållbarhetsexperter, produktdesigners och beslutsfattare makten att få insikt i produkters och tjänsters miljöprestanda, att definiera hotspots och att driva positiv förändring. I över 30 år har SimaPro varit bland de ledande professionella utvecklarna av LCA-programvara – som används av industrier, konsultföretag och forskningsinstitut i mer än 80 länder.
Följ PRé på LinkedIn

Mediakontakt: 
tactonpr@bocacommunications.com