SPOLEČNOST JOHNSON & JOHNSON MEDTECH UVÁDÍ NA TRH NOVÉ INTROOČNÍ ČOČKY KORIGUJÍCÍ PRESBYOPII TECNIS PURESEE V REGIONU EMEA


Čočky nové generace se vyznačují čistě refrakčním designem, který zajišťuje ničím nerušené vysoce kvalitní vidění

LIMERICK, IRSKO, Feb. 19, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Společnost Johnson & Johnson MedTech*, světový lídr v oblasti zdraví očí, dnes oznámila, že v regionu EMEA jsou nyní k dispozici její čistě refrakční čočky korigující presbyopii TECNIS PureSee. Nitrooční čočka TECNIS PureSee se vyznačuje patentovaným čistě refrakčním designem, který zajišťuje ničím nerušené vysoce kvalitní vidění s vysokým kontrastem nejlepším ve své třídě a výkonností i při slabém osvětlení srovnatelnou s monofokální nitrooční čočkou1,2,3,4.

„Operace šedého zákalu je nejčastěji prováděným zákrokem na celém světě a kažoročně je provedeno 28 milionů výkonů. Ale pouze 10 až 15 % pacientů dostává pokročilé optické nitrooční čočky navržené speciálně pro astigmatismus a presbyopii,“ říká Jacqueline Henderson, prezidentka pro region EMEA, Johnson & Johnson. „Dnes s hrdostí uvádíme na trh nitrooční čočku TECNIS PureSee, která chirurgům i pacientům nabízí možnost výběru prvotřídní nitrooční čočky, v níž se pojí jasné vidění se zmírněním zrakových příznaků.”

Při výběru nitroočních čoček musí dnes chirurgové i pacienti činit kompromisní rozhodnutí. Můžete mít například čočky, které nabízejí jasné vidění na všechny vzdálenosti bez brýlí, avšak za cenu možných záři kolem jasných světel a světelných kruhů. Čočky TECNIS PureSee tyto problémy řeší a představují celkové zlepšení pro pacienty i chirurgy.

„Hlavní obavou pacientů, kteří si vybrali prvotřídní nitrooční čočky, je, zda operace pro korekci jejich zraku splní jejich očekávání, a to jak s ohledem na míru nezávislosti na brýlích,** tak na kvalitu vidění. Moje počáteční zkušenosti s nitroočními čočkami TECNIS PureSee byly mimořádně pozitivní a průběžně naplňovaly očekávání, což vedlo k velké spokojenosti pacientů,” uvedl Dr. Francesco Carones, ředitel pro lékařskou péči a výkonný ředitel lékařů společnosti Advalia Vision, Miláno, Itálie***.

„Zjistil jsem, že tato nová refrakční čočka korigující presbyopii spolehlivě zajišťuje konzistentní, ničím nerušené vysoce kvalitní vidění s vynikajícím viděním na dálku a vysokým kontrastem nejen za denního světla, ale i v noci. Společně s nízkou úrovní dysfotopsie, která je srovnatelná s monofokálními nitroočními čočkami, jsou to přesně takové výsledky, jaké moji pacienti hledají. Proto jsem nadšen, že jim mohu nabídnout možnost korekce presbyopie pomocí čoček vyrobených touto novou technologií.”

Díky svému čistě refrakčnímu designu zajišťuje nitrooční čočka TECNIS PureSee chirurgům snadné použití a poskytuje vysokou toleranci k refrakční vadě. Nitrooční čočka TECNIS PureSee nabízí významné výhody chirurgům i jejich pacientům, mimo jiné následující:

  • ničím nerušené vysoce kvalitní vidění s vynikajícím viděním na dálku i na střední vzdálenost, jakož i funkční vidění na blízko s větší nezávislostí na brýlích,
  • profil dysfotopsie, který je srovnatelný s monofokálními nitroočními čočkami, pokud jde o četnost a míru nepříjemnosti a obtížnosti, což znamená, že výskyt zrakových příznaků, jako jsou světelné kruhy, záře kolem jasných světel a roztříštění světelného zdroje, je jen nízký, nebo vůbec žádný.

Šedý zákal je nejčastější příčinou léčitelné slepoty na světě5. Dnes může chirurg odstranit šedý zákal a nahradit jej nitrooční čočkou, přičemž pacienti obvykle zaznamenají zlepšení zraku ještě téhož dne.

Nitrooční čočka TECNIS PureSee je nyní k dispozici na vybraných trzích v regionu EMEA.

####

O společnosti Johnson & Johnson MedTech*

Ve společnosti Johnson & Johnson MedTech uvolňujeme potenciál rozmanitých odborných poznatků v oblasti zdravotní péče, účelné technologie a vášně pro lidi, abychom mohli transformovat budoucnost lékařských zákroků a umožnili každému žít co nejlepší život. Již více než století jsme hnací silou průlomových vědeckých inovací s cílem řešit nenaplněné potřeby a měnit představy o zdraví. V oblasti chirurgie, ortopedie, vidění a intervenčních řešení stále pomáháme zachraňovat životy a vytvářet budoucnost, v níž budou zdravotnická řešení inteligentnější, méně invazivní a individuálnější.

Navštivte nás na stránkách jjvision.comfollow @JNJVision na TwitteruJohnson & Johnson Vision na LinkedIn@JNJVision na Facebooku.

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE – EMEA
Pouze pro zdravotnické pracovníky. Úplný seznam indikací a důležitých bezpečnostních informací naleznete v návodu k použití a v případě jakýchkoli dotazů se obraťte na naše specialisty.

* Společnost Johnson & Johnson Vision představuje produkty a služby společností Johnson & Johnson Surgical Vision, Inc., Johnson & Johnson Vision Care, Inc. a jejich přidružených subjektů.
** Nitrooční čočka TECNIS PureSee umožňuje funkční vidění na blízko. Pacienti by měli být informováni o tom, že pro některé činnosti mohou brýle přesto potřebovat.
*** Dr Francesco Carones je placeným konzultantem společnosti Johnson & Johnson MedTech


Odkazy:

1 DOF2023CT4014;MTF PureSee
2 DOF2023CT4016; REF2023CT4127
3 DOF2023CT4025;MTF competitors
4 REF2023CT4128 ESCRS abstract; Bala
5 University of Michigan Kellogg Eye Center website. Cataract | Kellogg Eye Center | Michigan Medicine (umkelloggeye.org). Přístup 28. října 2017. REF2016OTH0327

 

2024PP05625

Příloha

 
TECNIS PureSee IOL

Coordonnées