Virtune erbjuder innovativa stakinglösningar för sina ETP:er med stöd av Figment Inc.


Stockholm, 27 maj 2024 – Virtune AB (Publ) ("Virtune"), en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar baserad i Stockholm, är glad att tillkännage ett avtal med ytterligare en stakingleverantör, Figment Inc. Detta avtal är avsett att förbättra Virtunes börshandlade produkter som inkluderar staking, specifikt Virtune Staked Polkadot ETP och Virtune Staked Solana ETP.

Virtunes staking ETP:er möjliggör för investerare att ta del av stakingbelöningar på daglig basis, vilket reflekteras i staking ETP:ernas utveckling utan att man behöver göra något aktivt för att ta del av denna extra avkastning. Detta görs utan någon inlåsningsperiod för investerarna i ETP:erna, vilket annars kan vara fallet vid staking av kryptovalutor.

Virtunes innovativa produktportfölj inkluderar för närvarande fem staking ETP:er. Dessa är Virtune Staked Ethereum ETP, Virtune Staked Solana ETP, Virtune Staked Polygon ETP, Virtune Staked Cardano ETP och Virtune Staked Polkadot ETP.

Avtalet med Figment som ingicks den 2 februari 2024 bekräftar Virtunes strävan att förbättra sina stakinglösningar inom sina krypto ETP:er. Globalt erkänd för sina stakingtjänster stöder Figment ett brett utbud av klienter vilket inkluderar stora förvaringsinstitut, kryptobörser, ETP-leverantörer och kapitalförvaltare.

Genom detta avtal kommer Virtune att använda Figments expertis för att leverera effektiva och robusta stakinglösningar och arbeta tillsammans när de kontinuerligt utvecklar sina produktutbud.

"Vi har varit imponerade av Virtunes tillväxt på den nordiska marknaden och är glada över att bli utsedda som stakingleverantör för Virtunes ETP:er. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Virtune när de utvecklar och breddar sitt ETP-erbjudande i Norden och bortom" – Eva Lawrence, chef för EMEA på Figment.

Förbättring av blockchain-integritet genom staking
Staking spelar en avgörande roll i funktionaliteten hos Proof of Stake (PoS) blockkedjor, såsom Solana och Polkadot. Det möjliggör för kryptovalutainnehavare att tjäna belöningar genom att bidra till valideringen och verifieringen av transaktioner. Denna mekanism säkerställer inte bara säkerheten och äktheten av transaktioner, utan belönar också deltagare med belöningar i den stakade kryptovalutan. Med tanke på de tekniska och ekonomiska kraven för att agera som en validator föredrar många investerare att samarbeta med betrodda stakingleverantörer som Figment för sina stakinglösningar.

Virtunes försäkran om säker och non-custodial staking
Virtune fortsätter sitt dedikerade arbete för att uppnå högsta möjliga säkerhet och förtroende genom att endast använda non-custodial staking. Denna strategi säkerställer att kryptovalutor som allokeras för staking hanteras direkt från säkra, offline förvaringslösningar, framför allt genom förvaringstjänster som Coinbase, vilket eliminerar behovet av att överföra eller låna ut tillgångar till någon tredje part.

Förfrågningar och ytterligare information
Investerare och intressenter som har frågor om staking inom Virtunes ETP:er eller andra förfrågningar är varmt välkomna att kontakta oss via e-post på hello@virtune.com eller genom kontaktformuläret på vår webbplats: https://www.virtune.com/sv/contact.

Om Virtune AB (Publ)
Virtune, med sitt huvudkontor i Stockholm, är en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar och emittent av börshandlade produkter inom krypto på reglerade europeiska börser.

Med regulatorisk efterlevnad, strategiska samarbeten med branschledande samarbetspartners och vårt kompetenta team, ger vi investerare på global nivå tillgång till innovativa och sofistikerade investeringsprodukter som är i linje med det utvecklande landskapet i den globala kryptomarknaden.

Om Figment Inc.

Figment är den ledande leverantören av stakingsinfrastruktur. Figment erbjuder en omfattande stakinglösning till över 500 institutionella klienter, inklusive kapitalförvaltare, börser, digitala plånböcker, stiftelser, förvararingsinstitut och stora tokeninnehavare, för att tjäna belöningar på sina digitala tillgångar. På Ethereum är Figment den största icke-förvaltande stakingleverantören av stakad ETH på Figment-validerare.

Figments institutionella stakingtjänst erbjuder en sömlös peka-och-klicka-stakingsdashboard, spårning av portföljbelöningar, API-integrationer, granskad infrastruktur och skydd mot slashing. Allt detta leder Figments uppdrag att stödja tillväxten och den långsiktiga framgången för det digitala tillgångsekosystemet.

Figment är varken utfärdare eller promotor av ETP:erna. Detta pressmeddelande är endast avsett för informationsändamål och utgör inte investeringsrådgivning, ett erbjudande eller en rekommendation att köpa eller sälja några finansiella instrument, och utgör inte heller rekommendationer eller vägledning för beslut om investeringar.


Medieförfrågningar


Virtune AB (Publ)
Christopher Kock, VD
E-post: christopher@virtune.com
Telefon: +46 70 073 45 64
www.virtune.com

Figment Inc.
E-post: marketing@figment.io
www.figment.io

Denna information är endast avsedd för allmänna informativa ändamål och bör inte anses vara juridisk, affärsmässig, skatte- eller investeringsrådgivning. Figment och Virtune åtar sig inget ansvar att uppdatera informationen i detta pressmeddelande.