Kardium visar positiva resultat i 1-årsuppföljningen av PULSE-EU


Kardium Inc. – en av Corlines kunder, som använder CHS-ytan på sin Globe®-kateter för behandling av hjärtarytmi – redovisade den gångna helgen resultat från 1-årsuppföljningen av PULSE-EU-studien på  den vetenskapliga konferensen ”Heart Rythm Society 2024”. Studien nådde effektmålen (PVI) både direkt i anslutning till genomförande (PVI=100 %) och efter 12 månader (PVI=84 %). Samtidigt indikerade resultaten hög säkerhet, bland annat genom att utförd hjärn-MRI visade låg förekomst (5%, 2 patienter) av så kallade silent cerebral events (SCE) som enklast kan förklaras som en förvarning om ökad risk för trombosbildning. Artikeln diskuterar att den låga förekomsten av SCE kan kopplas till CHS-coatningen av Kardiums kateter.

I den nu redovisade patientgruppen från PULSE-EU-studien ingick 48 individer, där samtliga rekryterats i Tjeckien och fått behandling mot hjärtarytmi med Kardiums Globe-kateter generation 4, vilken coatas med Corlines CHS™-yta. Patienterna har följts upp bland annat med invasiv elektronisk mappning av hjärtfunktionen ut till 12 månader. Totalt 39 av de 48 individerna deltog till och med 12-månadersuppföljningen.

Den goda behandlingseffekten kopplas i den vetenskapliga artikeln till bland annat konstruktionen av katetern, vilken ger god vävnadskontakt tack vare de 122 elektroderna som kontrolleras individuellt och är orienterade som en rund glob bestående av bladfjäderliknande strukturer.  Detta innebär att en stor ytarea är i kontakt med vävnaden. CHS™-ytan på katetern innebär att risken för trombosbildning minskar när ytan är i kontakt med blod under behandlingen.

För mer information, vänligen gå till:

https://kardium.com/news/kardium-announces-positive-1-year-outcomes-for-pulse-eu-trial-with-the-globe-system-showing-promise-for-improving-the-treatment-of-atrial-fibrillation/

https://www.heartrhythmjournal.com/article/S1547-5271(24)02536-0/fulltext

Henrik Nittmar, VD i Corline, kommenterar:

“1-årsdata från Kardium-studien som utfördes i Tjeckien är väldigt intressant eftersom den visar att produkten kombinerar en mycket god behandlingseffekt med hög säkerhet, vilket är målet för alla banbrytande behandlingsmetoder inom medicinteknik. Lyckas man visa liknande resultat i den stora registreringsstudien som färdigrekryterades tidigare detta år, är det en mycket bra bas att stå på i en framtida lansering av produkten på den växande ablationsmarknaden. För Corline är det också tillfredställande att forskarna pekar på att CHS kan bidra på ett tydligt sätt till produktens säkerhet.”

För mer information om Corline, vänligen kontakta
Henrik Nittmar, VD
Telefon: 018-71 30 90
E-post: henrik.nittmar@corline.se

Redeye AB är Corlines Certified Adviser.



Corline Biomedical AB, noterat på First North Growth Market (CLBIO), arbetar med den kroppsegna substansen heparin och har utvecklat en portfölj med läkemedelskandidater för användning i anslutning till organ- och celltransplantation. Corline är ett fas 2-bolag med fokus på att utveckla Renaparin® för att förbättra utfallet av njurtransplantation. Sedan tidigare ytbelägger bolaget medicintekniska produkter med Corline antitrombotiska CHS™-yta och har bland annat behandlat över 100 000 hjärtstentar som implanterats i patienter. Bolaget har tecknat avtal om samarbete med ett antal nya medicinteknikbolag i USA och Kanada för användning av CHS™. Läkemedelskandidaterna och de medicintekniska produkterna är baserade på samma grundteknologi.