NOVOS FiBER väljer Hexatronic som strategisk leverantör för utbyggnad av kompletta FTTH-system i USA


Pressmeddelande
20 juni, 2024
Göteborg, Sverige

NOVOS FiBER väljer Hexatronic som strategisk leverantör för utbyggnad av kompletta FTTH-system i USA

Hexatronic Group AB (publ) har valts av NOVOS FiBER som strategisk partner på den amerikanska marknaden. Avtalet löper initialt över en period om tre år och förväntas generera försäljning om cirka SEK 400 miljoner.

Det strategiska partneravtalet omfattar Hexatronics helhetslösning för fiber till hemmet (FTTH) och inkluderar support och utbildning för NOVOS FiBER, deras planeringskonsulter och installatörer. Hexatronic har levererat material till NOVOS FiBER för deras projekt i Texas sedan fjärde kvartalet 2023. NOVOS FiBER förbereder sig för en ökad installationstakt från och med det andra halvåret 2024.

"Vi är mycket glada över att ha blivit en strategisk leverantör till Novos Fiber. Detta partnerskap är ett bevis på styrkan i vårt kompletta FTTH-system, som innebär en kostnadseffektiv och snabb installation och som ger våra kunder kapacitet och flexibilitet att bygga i takt med att de växer", säger Henrik Larsson Lyon, VD för Hexatronic Group AB.

"Vi valde Hexatronic baserat på deras värdeskapande erbjudande, samt flexibla och kostnadseffektiva nätverksarkitektur och förmåga att möta våra aggressiva tidsplaner”, säger Andrew Snead, VD för NOVOS FiBER.

Göteborg, 20 juni, 2024

Henrik Larsson Lyon
VD Hexatronic Group

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00
Pernilla Lindén, CFO Hexatronic Group, +46 708 77 58 32

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande klockan 13.00 CEST den 20 juni 2024.

Om Novos Fiber
NOVOS FiBER är en fiber-till-hemmet-leverantör (FTTH) som fokuserar på att tillhandahålla prisvärd och pålitlig höghastighetsfiber till slutkunder, framför allt i regioner som saknar tillgång till internet via fiber. NOVOS FiBER är det kundvarumärke som ägs och drivs av Flying Bull Internet, grundat av Andrew Snead och Melker Sandberg 2022 och finansierat av InLight Capital, ett Sugar Land-baserat privat investeringsföretag. Novos Fiber är baserat i Dallas-Fort Worth, Texas.

Hexatronic skapar hållbara nätverk över hela världen. Vi samarbetar med kunder på fyra kontinenter – från telekomoperatörer till nätägare – och erbjuder ledande, högkvalitativ fiberteknik för alla tänkbara applikationer. Hexatronic Group (publ) grundades i Sverige 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Våra globala varumärken inkluderar Viper, Stingray, Raptor, InOne och Wistom®.

Bilaga



Pièces jointes

2024-06-20 NOVOS FiBER väljer Hexatronic som strategisk leverantör för utbyggnad av kompletta FTTH-system i USA