Clean Motion AB avbryter förvärv av EVX Mobility Sweden AB


Clean Motion har efter avslutad Due Diligence beslutat att inte gå vidare i affären med EVX Mobility Sweden AB. Såväl produkten som marknaden, ser mycket intressant ut, men styrelsen gör bedömningen att det sammantaget inte finns nödvändiga förutsättningar för en lyckad sammanslagning i dagsläget.

Jonsered, Sverige – 2024-06-24

Clean Motions styrelse har efter avslutad Due Diligence beslutat att inte gå vidare i affären med EVX Mobility Sweden AB. Produktplattformen som EVX Mobility Sweden AB har tagit fram bedöms som mycket välkonstruerad och med stor potential. Marknadensegmentet ”Resort & Hotel” ser mycket spännande ut och bedöms enligt marknadsanalytiker vara värd mer än 1 miljard dollar per år med stark tillväxt.
Styrelsen ser dock att ett uppköp, i nuläget, inte har rätt kommersiella och finansiella förutsättningar för att säkerställa ett lyckat slutresultat, och väljer därför att avbryta affären.

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson, styrelsens ordförande                         
Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273                        
Email: goran.folkesson@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-06-24 kl. 23:58 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.
Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.