Hexatronic stärker erbjudandet inom Data Center  


Pressmeddelande
8 juli, 2024
Göteborg, Sverige

Hexatronic stärker erbjudandet inom Data Center  

Hexatronic Group (publ) har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva delar av Endor, som ägs av isländska Sýn hf och är verksamt inom tjänster för datacenter. Genom förvärvet tillförs Hexatronic ledande kompetens på området och en kundbas i Island, Sverige och Tyskland.

”Den verksamhet vi förvärvar är inriktad mot hybrida IT-lösningar för större organisationer som i dag måste hantera en ständigt växande mängd data. Det är en attraktiv del av marknaden och innebär att vi nu breddar vårt erbjudande inom Data Center med helhetslösningar, inklusive hårdvara och tjänster”, säger Martin Åberg, vice VD för Hexatronic.

Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig påverkan på Hexatronics resultat. Totalt kommer mindre än fem anställda att överföras till Hexatronic.

"Det är ett nöje att en så stark aktör tar över stafettpinnen när det gäller att tillhandahålla lösningar för datacenter och högpresterande datorsystem. Transaktionen påverkar främst Endors internationella verksamhet och stora inhemska kunder som använder specialiserade hyperkonvergerade lösningar. Våra lokala kunder kommer därför även fortsättningsvis att främst hanteras av Endor ehf, ett dotterbolag till Sýn hf. Vi hoppas att den här resan och det framtida samarbetet med Hexatronic ytterligare kommer att stärka vår portfölj av systemlösningar för våra värdefulla kunder", säger Herdís Dröfn Fjeldsted, VD för Sýn hf.

Data Center är ett av Hexatronics fokusområden och svarade för 14 procent av koncernens försäljning under första kvartalet i år. Hexatronic räknar med att tillträda verksamheten under hösten.

Vänligen kontakta:
Martin Åberg, vice VD Hexatronic Group, +46 703 50 66 05

Om Sýn

Sýn hf är ett isländskt bolag som bildades genom sammanslagningen av Vodafone Iceland och tidigare 365 broadcast media. Sýn är börsnoterat på Island. Nasdaq Iceland (ticker: SYN)


Hexatronic skapar hållbara nätverk över hela världen. Vi samarbetar med kunder på fyra kontinenter – från telekomoperatörer till nätägare – och erbjuder ledande, högkvalitativ fiberteknik för alla tänkbara applikationer. Hexatronic Group (publ) grundades i Sverige 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Våra globala varumärken inkluderar Viper, Stingray, Raptor, InOne och Wistom®.

Bilaga



Pièces jointes

Hexatronic stärker erbjudandet inom Data Center