„Ignitis grupė" skiria 4 mln. eurų Ukrainos elektros gamybos pajėgumams atkurti


AB „Ignitis grupė“ (toliau – Grupė) informuoja, kad skyrė 4 milijonų eurų finansinę humanitarinę pagalbą Ukrainai. Šios lėšos bus panaudotos įsigyti įrangai, kuri leis sukurti papildomus 120 MW galios elektros gamybos pajėgumus karo niokojamoje šalyje. Numatoma, kad ši galia užtikrins elektros tiekimą apie 420 tūkstančių ukrainiečių namų ūkių ir prisidės prie gyvybiškai svarbių funkcijų atkūrimo.

Lėšos bus nukreiptos į tarptautinės organizacijos „Energy Community" Sekretoriato koordinuojamą Ukrainos energetikos infrastruktūros atstatymo fondą „Ukraine Energy Support Fund“, skirtą Ukrainos energetikos infrastruktūros atstatymui.

Sutartis tarp Grupės ir „Energy Community“ buvo pasirašyta spalio 7 d.

Dėl tebesitęsiančio Rusijos karo Ukrainoje informacija apie tai, kokiems konkretiems objektams ir įrangai įsigyti bus skiriamos humanitarinės pagalbos lėšos, yra konfidenciali.   

Nuo karo pradžios „Ignitis grupė“ ir jos įmonės jau yra suteikusios įvairios humanitarinės pagalbos Ukrainai, įskaitant elektros tinklams ir energijos gamybai reikalingą įrangą.

Grupė primena, kad 2023 m. kovo 30 d. vykusiame eiliniame visuotiniame Grupės akcininkų susirinkime (nuoroda) buvo patvirtintas sprendimas skirti 12 mln. eurų pagalbą Ukrainos energetikos infrastruktūros atkūrimui ir rekonstrukcijai, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimais bei tvarka.

Informacija apie tolesnį pagalbos skyrimą bus nuolat skelbiama Grupės tinklalapyje (nuoroda).

Daugiau informacijos:

Komunikacija
Laura Beganskienė
+370 654 24958
laura.beganskiene@ignitis.lt

Ryšiai su investuotojais
Ainė Riffel-Grinkevičienė
+370 643 14925
aine.riffel-grinkeviciene@ignitis.lt