EDB Business Partner ASA - kjøp av Fellesdata AS


Kjøpet av Fellesdata vil finansieres med et ansvarlig lån på 450 millioner kroner fra Fellesdatas nåværende aksjonærer, samt banklån og egenfinansiering. Det planlegges å foreta emisjoner av EDB-aksjer på 1,2 milliarder kroner, hvorav Telenor som største aksjonær vil garantere for inntil 720 millioner kroner.

Med oppkjøpet av Fellesdata vil EDB-konsernet få en årsomsetning i inneværende år på rundt fem milliarder kroner, hvorav mer enn 90 prosent er IT-tjenester og programvare. Det nye konsernet vil ha mer enn 3000 ansatte og være landsdekkende i Norge og i tillegge ha virksomhet i Europa og USA. Den samlede virksomheten vil etter dette bli blant de ledende nordiske IT-miljøene med fokus på IT-kompetanse. Med kjøpet av Fellesdata er det lagt et godt grunnlag for en bredere internasjonal satsing på løsninger for bank- og finansmarkedet. Innen sentral datadrift vil selskapet bli et av de største og mest effektive i Norden.

Integrasjonen av Fellesdata og EDB-selskapene vil skje ved at EDB Novit slås sammen med Fellesdata med Ole Trasti som adm.direktør for det sammenslåtte selskapet. Samtidig vil Fellesdatas datadrift integreres i EDB Teamco som er EDB-konsernets hovedselskap for datadrifttjenester ledet av Bjørn Carlsen. Styreformann i det fusjonerte EDB Fellesdata vil være konsernsjef Bjørn Trondsen. Gjennom disse organisatoriske tiltak og samordninger forventes det å kunne realiseres betydelige synergigevinster uten at det planlegges med nedbemanninger i noen av selskapene. Disse synergigevinstene er foreløpig beregnet til å kunne utgjøre i størrelsesorden NOK 150 – 200 mill. pr. år etter noe tid.


Til red:
Det vil finne sted en pressekonferanse i Fellesdatas lokaler i Nedre Skøyen vei 26 i Oslo idag kl. 11:00.