INCAP ELECTRONICSILLE TYTÄRYHTIÖ VIROON


Incap-konsernin elektroniikkaliiketoiminnan muodostava Incap Electronics Oy käynnistää tytäryhtiön Virossa. Kuressaaressa toimintansa aloittava Incap Electronics Estonia Oü vahvistaa Incap Electronicsin asemaa elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistajana. Tytäryhtiön tuotantopalvelu sisältää piirikorttien ladonnan ja testauksen sekä tuotteiden loppukokoonpanon.

Viron tytäryhtiön tavoitteena on parantaa Incap Electronicsin kilpailukykyä ja turvata tulevaisuuden kasvu. Asiakaskunta koostuu alkuvaiheessa Incap Electronics Oy:n nykyisten asiakkaiden lisäksi ruotsalaisista ja tanskalaisista elektroniikka-alalla toimivista yrityksistä. Yhtiöllä on hyvä tilauskanta, ja sen kapasiteetti on jo nyt myyty alkukesään saakka.

Incap Electronics Estonia vuokraa tuotantotilat Kuressaaressa aiemmin toimineelta virolaiselta elektroniikka-alan sopimusvalmistajalta, ja palkkaa sen palveluksessa aiemmin olleet viitisenkymmentä elektroniikka-alan ammattilaista ns. uusina työntekijöinä.

Incap Electronics Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 34,2 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa oli 427 henkilöä. Incap Electronicsilla on kolme tehdasta, joista Vuokatin tehdas on erikoistunut elektroniikkavalmistukseen sekä Helsingin ja Vaasan tehtaat mekaniikkavalmistukseen.

Incap-konserni on elektroniikan ja huonekalujen sopimusvalmistaja. Konsernin liikevaihto vuonna 1999 oli 70,8 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yhteensä 774.

Oulussa 13. maaliskuuta 2000

INCAP OYJ

Tero Frey
toimitusjohtaja