Nokia ja CERNET yhteistyöhön seuraavan sukupolven Internetin kehittämisessä Kiinassa


Nokia ja kiinalainen koulutus- ja tutkimusverkosto CERNET ovat aloittaneet yhteistyön seuraavan sukupolven Internet-teknologian, IPv6:n (Internet Protocol version) kehittämiseksi Kiinassa. Nokian ja CERNET luovat osana INTERNET 6 -yhteistyöohjelmaansa maanlaajuisen yliopistoverkon Kiinaan Nokian Internet-reitittimien ja ohjelmistotuotteiden avulla.

Nokia ja Cernetiin kuuluva Tshinghuan yliopisto Pekingissä ovat perustaneet ensimmäisen yhteisen internetlaboratorion yhteistyöohjelman puitteissa. INTERNET 6 -verkon uskotaan valmistuessaan olevan maailman edistyksellisin maanlaajuinen IPv6-verkko.

IPv6:n keskeisiä etuja on sen mahdollistama valtava Internet-osoitteiden määrä. Lisäksi versiossa on verkon turvallisuutta ja laatua sekä liikkuvuuden hallintaa edistäviä ominaisuuksia.

Nokian ja CERNETin yhteistyöohjelma INTERNET 6 alkoi vuoden 1999 lopulla. Ohjelman tavoitteena on kehittää IPv6:een perustuvia seuraavan sukupolven Internet-teknolgioita ja -sovelluksia. CERNETiin kuuluu noin 450 kiinalaista yliopistoa.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintä
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199
www.nokia.com
sähköposti: nokia.networks@nokia.com