Nokia sponsoroi seikkailu-urheilujoukkuetta


Nokia on tänään julkistanut pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen maailman johtavan seikkailu-kilpailujoukkueen kanssa. Nokia Adventure -joukkue osallistuu yhdeksään kansainväliseen kisaan tämän vuoden aikana, joista ensimmäinen, Raid Gauloises, järjestetään Nepalissa ja Tiibetissä 30.4. - 12.5. Muut kilpailut pidetään Espanjassa ja Ranskassa, Saksassa ja Itävallassa, Ruotsissa, Skandinaviassa, Malesiassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Kiinassa.

Extreme-lajiksikin kutsuttu seikkailu-urheilu on suhteellisen uusi urheilulaji. Se koostuu joukosta kestävyyskilpailuja, joissa osallistujat eivät välttämättä tiedä rataa tai liikkumismuotoa etukäteen. Kaikki ei-motoroidut lajit esimerkiksi juoksemisesta, suunnistamisesta ja kiipeilystä melontaan ja ratsastukseen voivat olla käytössä. Kisat ovat fyysisesti erittäin vaativia, mutta yksilöiden teknisten taitojen ja huippuluokan kunnon lisäksi joukkueen saumaton yhteistyö on menestyksen ehdoton edellytys. Ainoastaan kokonaissuoritusta arvioidaan, ja voittaakseen kisan on joukkueen kaikkien jäsenten saavuttava maaliin.

"Sopimus tuo yhteen kaksi maailman kärkijoukkuetta. Nokia Adventure -joukkueen jäsenet ovat osoittaneet vahvuutensa ja neuvokkuutensa aikaisemmissa kilpailuissa, ja seuraamme mielenkiinnolla, kuinka joukkue selviytyy tämän vuoden vaativista koitoksesta. Joukkueen jäsenet ovat osoittaneet vahvaa sitoutumista Nokian arvoihin ja tiimityöskentelyyn. Olemme ilahtuneita joukkueen päätöksestä valita Nokia yhteistyökumppanikseen ja matkapuhelimeksi vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Nokia 6250", sanoo Hannu Huttunen, Nokia Special Productsin johtaja.

Nokia Adventure -joukkueen jäsenet ovat Petri Forsman, Pasi Ikonen, Mika Hirvinen, Jukka Pinola, Merja Kuusisto, Kaisa Varis, Dominick Arduin ja Annmari Hakola. Kilpailuiden pituus vaihtelee muutamasta tunnista useisiin päiviin. Suuret kilpailut kestävät tavallisesti viidestä yhteentoista päivään ilman taukoja. Useimmissa kisoissa naisille, miehille ja sekajoukkueille on omat sarjansa, joista viimeksi mainittu on usein vaativin. Siksi Nokia Adventure -joukkue kilpailee tässä sarjassa aina kun se on mahdollista.

Tietoja seikkailu-urheilulajista löytyy esimerkiksi osoitteista www.raidguloises.com ja www.ecochallenge.com

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 010 5051

Nokia Adventure -joukkue
Petri Forsman
Puh. 040 722 8878
Sähköposti petri.forsman@kolumbus.fi


www.nokia.com