Nokialle lähes 2 miljardin markan tukiasemasopimus Britanniasta


Nokia ja brittioperaattori Orange ovat sopineet Orangen tukiasemaverkon laajennuksesta. Sopimuksen arvo on lähes 2 miljardia markkaa.

Nokia toimittaa Orangelle tukiasemajärjestelmän laajennuksen. Toimitukseen sisältyy mm. kolmitoimisia Nokia UltraSite ja Nokia MetroSite -tukiasemia. Sopimukseen sisältyvät myös verkon asennuspalvelut.

"Nokian järjestelmä lisää tehokkuutta niin toiminnalliselta kuin taloudelliseltakin kannalta katsottuna. Lisäksi se on ensimmäinen askelemme seuraavan sukupolven matkapuhelinpalveluiden kehittämiseksi HSCSD- ja EDGE-teknologioiden avulla. Laajennus lisää verkkomme kapasiteettia puhelin- ja datapalveluiden kysynnän voimakkaasti kasvaessa", toteaa Orangen johtaja Bob Fuller.

"Tämä sopimus on merkittävä askel pitkäaikaisessa yhteistyössämme Orangen kanssa", toteaa Nokian aluejohtaja Peter Kühne. "Työskentelemme läheisessä yhteistyössä toimittaaksemme ratkaisuja, jotka lisäävät verkon kapasiteettia ja laatua, ja tarjoavat huomattavia kustannussäästöjä kehitettäessä verkkoa seuraavan sukupolven palveluihin."


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
Sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com