Teknikgenombrott för bredband


Net Insight är ett nätverksföretag som skapar lösningar för fiberoptiska nätverk baserade på DTM-teknologin (Dynamic synchronous Transfer Mode). Med Twintin har Net Insight lyckats integrera en komplett bredbandsväxel för tele- och datakom. Med sin enorma kapacitet, 8 Gbps och garanterade tjänstekvalitet passar chipset lika bra i stamnätsväxlar som i accessväxlar i t ex en fastighet. Kapaciteten på ett enda chips räcker för att växla hela Sveriges samlade telefontrafik.

Twintin kan ses som en byggkloss vilket betyder att kapaciteten successivt kan byggas ut, då framtidstjänster som TV och telefoni över internet får behovet av bandbredd att explodera. Stora datavolymer blir med Twintin inte ett problem, utan en möjlighet.

- Våra framgångsrika tester av Twintin ger Net Insight en unik position, som leverantör av multiservice plattformar. Twintin är vårt första chips i en kommande familj och skall integreras i våra egna produkter. Dessutom öppnas möjligheten att erbjuda Twintin för strategiska samarbetspartners, vilket har varit en av företagets strategier från start. Det innebär i en förlängning att Net Insight kan nå nya marknader, utanför den egna kärnmarknaden, säger Bengt Olsson, VD på Net Insight.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda vår ledande teknologi i utvecklingen av Twintin, och också viktigt för Toshiba att i en såpass konkurrensutsatt, snabbt växande marknad vara med och hjälpa företag som Net Insight att utveckla produkter som kan möta den ökande efterfrågan på bredband, säger Armin Derpmans, Senior Manager på Toshiba IC Marketing.