Sonofon soitti Tanskan ensimmäisen GPRS-puhelun yhteistyössä Nokian kanssa


Sonofon soitti Tanskan ensimmäisen GPRS (General Packet Radio Service) -puhelun GSM-verkossaan käyttäen Nokian teknologiaa. GPRS on tärkeä askel kohti kolmannen sukupolven matkapuhelinjärjestelmiä ja langattomia multimediapalveluita.

GPRS mahdollistaa matkapuhelimessa aina päällä olevan Internet-, intranet- tai WAP-yhteyden ja on keskeinen osa Sonofonin tulevaisuuden datapalveluita, kun Internetiin yhteydessä olevien matkapuhelinten määrä kasvaa voimakkaasti.

"Olemme ylpeitä ensimmäisestä GPRS-datapuhelusta, jonka pystyimme toteuttamaan näin aikaisessa vaiheessa", sanoo Sonofonin pääjohtaja Ulrik Bülow. "Tavoitteemme on tuoda aina ensimmäisenä markkinoille helppokäyttöisiä uusia matkapuhelinpalveluita."

Nokia ja Sonofon aloittivat yhteistyön GPRS-testauksessa vuoden 1999 alussa. Ensimmäinen GPRS-datapuhelu soitettiin käyttäen hyväksi Nokian tukiasemajärjestelmää ja GPRS-runkoverkon esittelylaitteita.

Sonofon on Tanskan toiseksi suurin tietoliikenneoperaattori. Sen omistavat GN Great Nordic ja Bell South. Sonofon avasi GSM-verkkonsa vuonna 1992 ja sillä on nyt noin 850 000 matkapuhelinasiakasta.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks, viestintäosasto
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199

sähköposti: nokia.networks@nokia.com
www.nokia.com