Kontantkort for satellittelefoner


- Vi er stolte over å kunne lansere en løsning som er like enkel og brukervennlig som å ringe fra en telefonkiosk med Telekort eller fra en mobiltelefon med kontantkort, sier Anders Kallerud i Personal Communication, en del av Telenor Broadband Services.

Kortet kan brukes for Telenors Inmarsat-tjenester Mobiq og GAN (Global Area Network). Samtaler avregnes automatisk mot brukernes forhåndsbetalte konti. Flere brukere med hvert sitt kort, kan dermed benytte samme terminal uten problemer med å dele på telefonregningen etterpå.

Kontantkortene gir også automatisk adgang til overføring av data, faks, bilder eller e-post samt Internett-aksess på en GAN eller Mobiq-terminal uten at dette krever noen spesiell programvare.

Brukerne kan enkelt fylle opp kontantkortene og sjekke status på sine konti. Og det er sikret mot misbruk: kortene har egne brukerkonti og PIN-koder.

Kortene vil bli solgt av Telenor-forhandlere over hele verden.

Mobiq er en hendig mobil satellitt-terminal som gjør tale, e-post, faks og datakommunikasjon mulig hvor som helst i verden.

GAN er en høyhastighets satelitt-terminal. Den har de samme tjenestene som Mobiq men kan i tillegg levere tjenester som høykvalitets tale, overføre bilder og video og gi aksess til Internett.

Telenor Broadband Services er et av Telenors fire kjerneområder som dekker Telenors satellitt-tjenester, TV-distribusjon og deler av e-handelen.