Telenor og Sponsor Service med avtale om innholdsrettigheter


For begge selskaper innebærer avtalen store muligheter. Sponsor Service har i dag avtaler med en rekke nasjonale og internasjonale kultur- og idrettsarrangementer og idrettsforbund som også innebærer rettighetene til overføring av lyd og bildesignaler. Disse rettighetene ønsker Sponsor Service i større grad å ta i bruk, samtidig som Telenor Bredbåndstjenester på sin side ønsker å styrke sin posisjon på rettighetssiden.

Gjennom aksjekjøpet får Telenor førsteretten til Sponsor Service's innholdsrettigheter. Telenor har betalt om lag 50 millioner kroner for aksjene.

«Telenor Bredbåndstjenester har allerede en rekke rettigheter til TV-innhold og multimedia og ønsker å ta et sterkere ansvar for å utvikle innhold for distribusjon gjennom vårt eksisterende og framtidige bredbåndsnett, sier administrerende direktør i Telenor Bredbåndstjenester», Stig Eide Sivertsen.

Sportsarrangementer og kultur er viktige drivkrefter innen fremtidige bredbåndstjenester. Sammen med Sponsor Service vil Telenor Bredbåndstjenester nå kunne utvikle fremtidens måter å følge både idretts- og kulturarrangementer på, gjennom forskjellige distribusjonskanaler som Web-TV, WAP og interaktivt TV.