Fujian Mobile Communications Corporation ja Nokia lanseeraavat maailman ensimmäisen kaupallisen standardinmukaisen GPRS-verkon


Kiinalainen operaattori Fujian Mobile Communication Corporation on ottanut käyttöön maailman ensimmäisen täysin kaupallisen SMG31-standardin mukaisen pakettikytkentäisen GPRS-ratkaisun (General Packet Radio Service) GSM-verkossaan. Ratkaisu on Nokian toimittama. GPRS-palvelut tulevat Fuzhoun kaupunkiin Fujianin maakunnassa.

Nokian GPRS-järjestelmä täyttää SMG31-standardin vaatimukset, mikä varmistaa runkoverkon yhteensopivuuden muiden toimittajien laitteiden kanssa ja mahdollistaa ns. roamingin eli yhteisliikennöinnin muiden operaattoreiden verkkojen kanssa. Nokian ratkaisu täyttää myös China Mobile Communications Groupin vaatimukset.

Fujian Mobile Communications Group ja Nokia saivat GPRS-testaukset valmiiksi aiemmin tänä vuonna. Fujian on testannut myös GPRS-yhteisliikennöintiä sekä WAP-palveluita pakettikytkentäisessä verkossa.

GPRS tuo matkapuhelinkäyttäjille jatkuvan yhteyden Internetiin ja mahdollistaa useita uusia sovelluksia, kuten nopean yhteyden yrityksen Intranetiin ja sähköpostin käytön matkapuhelimella.

Nokia on toimittanut ja asentanut jo lähes 50 GPRS-runkoverkkoa johtaville operaattoreille Euroopassa, Aasiassa, Kiinassa ja USA:ssa.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintä
Puh. (09) 5113 8193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com