Sonofon ja Europolitan soittivat Skandinavian ensimmäisen GPRS-yhteisliikennöintipuhelun käyttäen WAP-palveluita


Tanskalaisoperaattori Sonofon ja ruotsalainen Europolitan ovat soittaneet GSM-verkkojensa välillä GPRS-puhelun käyttäen WAP-palveluita ja muita Internet-palveluita.

Pakettivälitteinen GPRS-teknologia mahdollistaa jatkuvasti päällä olevan Internet- ja sähköpostiyhteyden ja on olennainen osa kehityksessä kohden seuraavan sukupolven matkapuhelinjärjestelmiä.

"GPRS on ideaalinen verkkoteknologia WAP-palveluiden toteuttamisessa. Nyt olemme osoittaneet Nokian toimittaman GPRS-testiverkon avulla, että palvelut toimivat myös maiden välisessä yhteisliikennöinnissä", toteaa Sonofonin toimitusjohtaja Ulrik Bülow.

"GPRS-yhteisliikennöinti on ehdoton edellytys tulevaisuuden maailmanlaajuisten langattoman Internetin palveluiden toteuttamiseksi. Asiakkaamme matkustavat kaikkialla ja haluavat käyttää palveluita riippumatta siitä, missä he ovat", sanoo Europolitanin tekninen johtaja Magnus Forsbrand.

"Olemme osoittaneet kykymme vastata GPRS-teknologian toiminnallisiin ja toimitusvaatimuksiin, ja operaattoriasiakkaamme valmistelevat nyt kaupallisten GPRS-palveluiden aloittamista. Kaikki Nokian toimittamat GPRS-järjestelmät tukevat avoimia rajapintoja ja toimivat siten usean toimittajan ympäristöissä. Nokia, Sonofon ja Europolitan aloittivat yhteistyön GPRS-testijärjestelmissä vuoden 1999 alussa. Nyt toteutettu yhteisliikennöinti on osoitus menestyksekkäästä yhteistyöstä Nokian ja sen GPRS-asiakkaiden välillä", sanoo Nokia Networksin Tanskan toimitusjohtaja Heikki Vappula.

Nokia on johtava GPRS-järjestelmien kehittäjä ja toimittaja. Nokian GPRS-järjestelmiä on toimitettu lähes 50 operaattorille Euroopassa, USA:ssa, Kiinassa ja muualla Aasiassa.

Sonofon on Tanskan toiseksi suurin tietoliikenneoperaattori. Sonofonin omistavat Telenor (53,5%) ja BellSouth (46,5%). Sonofonilla on 850 000 asiakasta.

Europolitan on johtava GSM 900/1800 -operaattori Ruotsissa. Europolitan kuuluu Europolitan-ryhmään, johon kuuluvat myös emoyhtiö Europolitan Holdings Ab ja sisaryhtiöt Europolitan Stores Ab, Ocom Ab ja Doberman Ab.


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com