Nokia voitti Euroopan laatupalkinnon


Nokia Mobile Phonesin Euroopan ja Afrikan organisaatio on voittanut tämän vuoden Euroopan laatupalkinnon (European Quality Award 2000) suuryritysten sarjassa. European Foundation for Quality Management (EFQM) julkisti voittajan tänään Istanbulissa pidetyssä tilaisuudessa. Nokia oli ensimmäistä kertaa ehdolla palkinnon saajaksi. Arvostettu Euroopan laatupalkinto myönnetään liiketoiminnan ja prosessien laadun perusteella ansioituneille eurooppalaisille yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioille. Vuonna 1992 perustettu palkinto myönnetään vuosittain, ja sitä voivat hakea kaikki suuryritykset, pienet ja keskisuuret yritykset sekä julkisen sektorin organisaatiot.

Palkinnon luovutti Turkin kulttuuriministeri Istemihan Talay tänään EFQM Forum -tapahtumassa Istanbulissa. Vuosittainen EFQM Forum tuo yhteen yli 1.200 liike-elämän johtajaa joka puolelta Eurooppaa, ja tapahtumalla on joka vuosi eri avainteema. Tänä vuonna käsiteltiin monimuotoisuuden hallintaa aiheessa "Managing Diversity: A Bridge to Excellence."

"Tämän arvostetun palkinnon saaminen osoittaa, että prosessimme ovat hyvässä kunnossa ja olemme matkalla oikeaan suuntaan. Se heijastaa työntekijöidemme vuosien aikana tekemää kovaa työtä ja johdonmukaista sitoutumista asiakastyytyväisyyteen. Olemme hyvin ylpeitä ja kiitollisia tästä kansainvälisestä tunnustuksesta. Tiedämme kuitenkin, että laadun ylläpitäminen ja kehittäminen on jatkuva prosessi, joka vaatii paljon työtä myös tästä eteenpäin", sanoo Nokia Mobile Phonesin Euroopan ja Afrikan alueen johtaja Anssi Vanjoki.

Kilpailun ehdokkaat valittiin kirjallisen hakemuksen perusteella, ja hakemukset arvioi huomattavista eurooppalaisista yritysjohtajista koottu työryhmä. Hakemuksensa perusteella Nokia selviytyi kilpailun seuraavaan vaiheeseen, johon sisältyi työryhmän arviointimatka yrityksen toimipaikkoihin. Viikon aikana ryhmä tutki yhdeksän Nokian toimipaikkaa ja tapasi noin 500 työntekijää.

Tämän vuoden voittajat valittiin 23 finalistin joukosta. Ehdokkaat edustivat erilaisia teollisuudenaloja 13 maasta. Palkitsemisen perusteena oli vankka omistautuminen liiketoiminnan ja kilpailukyvyn parantamiselle. Nokia pystyi näyttämään molemmilla alueilla erinomaisia tuloksia, jotka perustuvat johdonmukaiseen prosessien parantamiseen. Edellisinä vuosina Euroopan laatupalkinnon ovat saaneet muun muassa Rank Xerox, Texas Instruments, TNT, BT Yellow Pages ja SGS-THOMSON Microelectronics.

Euroopan laatujohtamisinstituutti, European Foundation For Quality Management (EFQM) perustettiin vuonna 1988 Euroopan komission tuella. Se edistää eurooppalaisten yritysten ja organisaatioiden kilpailukykyä etsimällä järjestelmällisesti parhaita toimintatapoja ja antamalla tunnustusta yrityksille, joiden laatujohtaminen ja laadunhallinta ovat korkeatasoisia.


Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 010 5051

www.nokia.com