Nokia ja Fujian Radio and Film Information Network sopivat yhteistyöstä vuorovaikutteisten digitaalisten televisiopalveluiden toimittamiseksi Fujianin provinssiin


Nokia ja Fujian Radio and Film Information Network Center ovat allekirjoittaneet sopimuksen teknisestä yhteistyöstä ja Nokian digitaalisten multimediapäätteiden toimittamisesta Fujianin provinssin televisiopalveluita varten. Nokia Mediamaster –multimediapääte perustuu viimeisimpään teknologiaan ja mahdollistaa digitaalisten televisio- ja lisäarvopalveluiden tarjoamisen. Näihin lukeutuvat mm. sähköiset sanomalehdet, osakemarkkinatietojen toimittaminen, etäopetus sekä kotipankkipalvelut.

Innovatiivisten televisiopalveluiden kysyntä kasvaa nopeasti ja tämä trendi ohjaa markkinoiden kehittymistä. Uusia vuorovaikutteisia palveluita otetaan käyttöön eri puolilla maailmaa ja Fujianin provinssi tulee olemaan yksi ensimmäisistä kehittyneiden televisiopalveluiden toteuttajista Kiinassa.

Fujian Radio and Film Information Network Centerin toimitusjohtaja Lin sanoi: "Olemme ylpeitä voidessamme olla edelläkävijöitä digitaalisten televisiomarkkinoiden kehittämisessä Kiinassa. Yhteistyö Nokian kaltaisen innovatiivisen yrityksen kanssa tarjoaa meille arvokasta kokemusta tältä alalta."

"Tämä sopimus on Nokialle tärkeä päänavaus Kiinan digitaalisten kaapelitelevisiopalveluiden markkinoille ja olemme ilahtuneita yhteistyöstämme Fujian Radio and Film Information Network Centerin kanssa", arvioi Nokia Multimedia Terminalsin Aasian ja Kiinan johtaja Kimmo Paaso. Fujian on houkutteleva markkina kehittyneille televisiopalveluille ja meille on täkeää olla mukana kehittämässä näitä palveluita Kiinassa."

Uusi Nokia Mediamaster 8860C -multimediapääte on tarkoitettu DVB-standardin mukaisten digitaalisten televisiolähetysten vastaanottamiseen kaapeliverkon kautta. Tavallisten televisio-ohjelmien lisäksi lähetykset voivat sisältää radio-ohjelmia, dataa ja verkosta ladattavia sovelluksia. Nokia Mediamaster 8860C on suunniteltu ja optimoitu tukemaan Fujian Radio and Film Information Networksin sovelluksia ja datapalveluita.

Lisätietoja antaa:

Jyrki Rosenberg
Nokia Ventures Organization
Puh. 040 557 1074

www.nokia.com