Telenor kjøper aksjer i Cee.tv


Aksjekjøpet støtter opp under strategien til Telenor Bredbåndstjenester om å ha et sterkt engasjement knyttet til utvikling av innhold for distribusjon gjennom Telenors eksisterende og fremtidige bredbåndsnett.

Aksjekjøpet skjer gjennom en emisjon der Telenor har betalt 12,5 millioner kroner for en eierpost på 35 prosent, og selskapet får to representanter i Cee.tvs styre. De øvrige eierne er selskapets egne ansatte med 35 prosent, Møller-Investor med 17 prosent, og det finske medieselskapet Alma Media Corporation med 13 prosent. Etter emisjonen er aksjekapitalen til Cee.tv 38 millioner kroner.

«For å lykkes med en rask utvikling av bredbåndstjenester i det norske markedet er vi avhengige av et konkurransedyktig innhold både nasjonalt og lokalt. Dette mener vi et selskap som Cee.tv har stor mulighet til å bidra til med sin sterke kompetanse innenfor kommersiell kringkasting». Dette sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Bredbåndstjenester. Han viser til at selskapet skal utvikle både egne digital-TV-konsepter og konsepter for andre aktører.

Cee.tv
Cee.tv er et selskap som produserer innhold med format som skal kunne distribueres via GSM mobiltelefoner, Internett samt analogt og digitalt fjernsyn. Selskapet spesialiserer seg på design, produksjon og markedsføring av interaktivt innhold. Det interaktive innholdet vil både være egenprodusert og produsert av andre. Selskapet vil også drive konsulentvirksomhet.

Telenor Bredbåndstjenester
Forretningsområdet Telenor Bredbåndstjenester er et av fire kjerneområder i Telenor og ble etablert i 1999 i forbindelse med sammenslåingen av forretningsområdene Telenor Satellitt, Telenor TV-distribusjon og deler av elektronisk handel. Telenor Bredbåndstjenester er den største distributøren av analoge og digitale betal-TV-tjenester i Norden. Forretningsområdet hadde en omsetning i 1999 på rundt 2,8 milliarder kroner og om lag 1 000 årsverk i inn- og utland