Nokia toimittaa GSM 1800 -verkon Jilin Mobile Communicationsille Kiinaan


Nokia ja Jilin Mobile Communications Co. ovat allekirjoittaneen sopimuksen GSM 1800 -verkon toimituksesta. Sopimuksen arvo on noin 105 miljoonaa markkaa (15 milj. USD). Sopimus on ensimmäinen merkittävä sopimus Nokian ja Jilin MCC:n välillä.

Toimitukset alkoivat syyskuun lopussa ja Jilin MCC:n uusi verkko otetaan käyttöön vuoden 2001 alussa. Jilinillä on nykyisin miljoona tilaajaa. Nyt rakennettava verkko lisää kapasiteettia ja peittoa Changchunin, Yanjin, Sipingin ja Songyanin kaupungeissa.

Nokia toimittaa täydellisen GSM-verkon, johon kuuluvat keskukset, tukiasemaohjaimet ja tukiasemat. Toimituksiin sisältyy myös verkonhallintajärjestelmä sekä mm. verkon suunnittelu-, toteutus- ja asiakaskoulutuspalvelut.

Nokia on Kiinan johtavia tietoliikennetoimittajia. Kiina on Nokian toiseksi suurin asiakasmaa ja Nokia on investoinut Kiinaan yli miljardi dollaria. Nokialla on Kiinassa kahdeksan yhteisyritystä, yksi Nokian kokonaan omistama tehdas sekä tutkimus- ja kehityskeskus. Nokian palveluksessa Kiinassa on noin 5000 henkilöä.

Lisätietoja antaa:
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. (09) 5113 8193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com