ESL SHIPPING OY VASTAANOTTI UUDEN ALUKSEN JAPANISSA


Aspo-konserniin kuuluva ESL Shipping Oy on tänään vastaanottanut uuden aluksen japanilaiselta Tsuneishi Shipbuilding Co. Ltd:n telakalta. Samalla yritys on tehnyt ABB Credit Oy:n kanssa ns. bareboat-sopimuksen, jolla alus on myyty ABB Credit Oy:lle ja vuokrattu kymmeneksi vuodeksi ESL Shipping Oy:n käyttöön.

Nyt vastaanotettu, etupäässä Itämeren ja Pohjois-Euroopan liiken-teeseen tarkoitettu 20 000 dwt:n suuruinen irtolastialus on rakennettu korkeimpaan suomalaiseen jäämaksuluokkaan (1A Super). Se pystyy liikennöimään Suomen pohjoisimpia satamia myöten lähes kaikissa olosuhteissa. Aluksen kokonaispituus on 158 m ja leveys 24,6 m, maksimisyväys täydessä lastissa noin 9 m ja se on varus-tettu omilla nostureilla. Aluksen hinnaksi muodostui noin 22,5 miljoonaa euroa.

Solmitulla bareboat-sopimuksella ei ole vaikutusta ESL Shipping Oy:n tulokseen. Sopimuksen ansiosta yhtiön tase ei kasva ja sen odotetaan parantavan sidotun pääoman tuottoa merkittävästi. Myös Aspo-konsernin pääoman tuoton odotetaan tästä syystä paranevan kuluvana vuonna.

ESL Shipping Oy:llä on uudisrakenne mukaan lukien kuusi jäävahvis-teista nostureilla varustettua irtolastilaivaa ja yksi nostureil-la varustettu kansiproomu. Varustamolla on ennestään kolme nyt vastaanotetun aluksen tyyppistä pienempää laivaa, jotka ovat osoittautuneet erittäin onnistuneiksi Itämeren liikenteessä. Uutta Eira-nimistä alusta käytetään pääasiassa irtolastien, kuten mal-min, kiinteiden polttoaineiden, kalkkikiven ja viljan, kuljetuk-siin. Kaikki ESL Shipping Oy:n alukset purjehtivat Suomen lipun alla ja niissä on suomalainen miehistö.

Uusi alus vahvistaa entisestään varustamon asemaa Itämerellä ja mahdollistaa markkinaosuuden kasvattamisen irtolastikuljetuksissa.